Viimeisen lomapäivän puuhia

Mix Aina Minä

Viimeistä lomapäivää on vietetty, ja varsinainen puuhapäivä se olikin. Siivousta, ruoanlaittoa ja pyykinpesua. Olen siivoillut viime hetken paniikissa vähän sieltä ja täältä. asuntoni on myynnissä ja katsojia tulossa jo huomenna. Viikolla kun katselin ympärilleni, ei täällä mielestäni ollut juurikaan mitään siivottavaa. Nyt viime hetken paniikissa sitten löysin pään kokoisia pölypalloja ja lika- ja rasvatahroja joka puolella.

Olin myös pitkästä aikaa tutussa sunnuntaipuuhassa, "meal preppaamassa".  Lomalla on päässyt tämäkin unohtumaan. Teen yleensä 3-4 eri ruokaa, sen verran, että niillä mennään ainakin perjantaihin.  Minulla on surkean pieni pakastin, joten ruokien kanssa on melkein viikko kerrallaan mentävä, mitään isompaa varastoa sinne ei mahdu. Tänään tein ison vain lihamurekeen ja uunikasviksia sekä makaronilaatikkoa, sitten  tilanteen mukaan lisukkeeksi vihersalaattia tai jotakin ruokaisampaa hiilihydraattia sen mukaan, onko liikuntapäivä vai lepopäivä.

Meal prepping  on koitunut pelastuksekseni kiireisinä työviikkoina. Kun teen viikonloppuna valmiiksi koko työviikon ruuat ja annostelen ne valmiiksi, on sitten nopea lennossa napata ruoka mukaan tai suoraan suuhun ja minulla on aina ruoka saatavilla, kun on tarve. Lisäbonuksena on vielä se, että ei tule syötyä liikaa (päinvastoin kuin työpaikan lounasravintolassa!), kun olen jakanut annokset valmiiksi.

Tämä ei sovellu sinulle, joka et voi syödä kahta kertaa peräkkäin samaa ruokaa! Minä sen sijaan vetelen samaa pöperöä surutta vaikka viikon, kunhan se on jotakuinkin syötävän makuista ja sitä on tarpeeksi.

Merkittävän osan päivää vietin etsimällä työpaikan kulkukorttia, työpuhelinta ym mukavaa, mitä töissä muistaakseni tarvittiin. Hyvin on aivot näköjään nollattu loman aikana

Illalla oli käytävä vielä salilla tekemässä päivän harjoitus ja lataamassa akkuja tulevan viikon haasteisiin.

Nyt on eväät jääkaapissa, laukku pakattuna ja vaatteet katsottu valmiiksi maanantaita varten. Mikä enää voisi mennä pieleen?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.