Mitä jos en koskaan löydä ketään?

Ikuisesti yksin. Päädyn varmasti kissojen syömäksi jonnekkin yksinäisen Helsinkiläisyksiön lattialle ilman, että kukaan löytää tai kaipaa minua. Mitä, jos en koskaan löydä ketään?

Näitä ajatuksia moni pyörittelee elämässään silloin tällöin. Meistä jokainen tuntee jonkun henkilön, jota ohjaa elämässä yksin olemisen vältteleminen. Ehkä olemme jopa itse syyllistynyt tähän, ja yritämme etsiä keinoja lopettaa. Miksi yksin jääminen pelottaa, ja mitä asialle voi tehdä?

Yksin jäämisen pelko

Kun on käynyt juuri läpi vaikean eron tai saanut pakit unelmien kumppaniehdokkaalta, alkaa väkisinkinkin miettiä, mitä jos päädyn olemaan yksin aikojeni loppuun asti. Tämä ei kuitenkaan ole aina reaaliteetteihin perustuva näkemys, vaan lähes täysin pelkoon liittyvä tila.

Haluamme kuulua johonkin ja ajattelemme, että kumppanin löytäminen on osa normaalia elämänkaarta. Ilman kumppania pelkäämme, että jäämme paitsi jostain olennaisesta.

 

Sosiaalinen paine

Nykypäivänä ympärille katsoessamme näemme kuvia ja tarinoita parisuhteista joka puolellla. Näemme kuinka ihanaa ystävillämme on romanttisssa suhteissa ja mainoksissa harvoin ihanneellistetaan henkilöitä, jotka ovat päättäneet kulkea elämäänsä yksin.

Meille myydään palveluita ja esineitä, jotta näyttäisimme viehättävämmältä vastakkaiselle sukupuolelle ja isovanhempamme kyselevät milloin he voivat odottaa lapsenlapsia. Vastaanotamme olan takaa viestejä ja kuvia siitä, kuinka parisuhde on päämäärä ja se viimeinen unelma.

 

Mitä siitä seuraa?

Kun pelkäämme olla yksin, päädymme tekemään usein elämässä vääriä valintoja. Tavoittelemme suhteita vääristä syistä. Päädymme mahdollisesti jopa tapailemaan ihmisiä, jotka eivät sovi meille, mutta pidämme heidät elämässämme koska ajatus yksin olemisesta sattuu enemmän.

Laitamme suhteen löytämisen etusijalle ajatellen, että yksin emme riitä. Ahdistus ja epävarmuus itseämme kohtaan kasvaa. Tukeudumme toisten mielipiteisiin ja ryhdymme epätoivoiseksi. Muuntelemme itseämme ja harrastuksiamme toivoen, että joku hyväksyy meidät.

Kuvan lähde

 

Muuta ajattelutapaasi

On normaalia haluta kuulua johonkin ja jollekin. Asia muuttuu ongelmalliseksi kun uskottelemme itsellemme, että olemme tarpeeksi vain silloin, kun meillä on kumppani rinnallamme.

Kuulin kerran mahtavan sanonnan, joka on jäänyt mieleeni siitä asti. Jos et löydä täydellistä tyyppiä ketä tapailla, ole itse se täydellinen tyyppi. Lakkaa etsimästä “sitä oikeaa” ja aloita olemalla se oikea. Vain sillä tavalla voit lopulta löytää todellisen onnen, yksin tai kumppanin kanssa.

Kuvan lähde

 

Mikäli et ole tyytyväinen itseesi, tulet olemaan aina olemaan tyytymätön jonkun kanssa. Mikäli sinua haittaa ajatus yksin olemisesta, tulet aina kompromisoimaan potentiaalisten kumppaniehdokkaiden kanssa. Kun seuraat elämässäsi mielenkiinnon kohteitasi ja intohimojasi, oikeat henkilöt sattuvat tiellesi.

Aloita uusia harrastuksia, kehitä uusia hyviä tapoja, pidä huolta itsestäsi ja ystävistäsi ja muista että sinkkuus tai parisuhde eivät koskaan määritellä arvoasi.

 

Mikä on parasta sinkkuudessa? Milloin viimeksi olit tosi onnellinen omassa seurassa?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *