Ylijäämäparka

Vaikka nämä kesäkelit syyskuussa ovatkin aivan mahtavat, toivoisin silti kovasti että vähän jo viilenisi. Tein nimittäin vähän uusia hankintoja takkikaappiin (ja samalla pääsin eroon kahdesta vanhasta takista). Syystä tai toisesta parkatakit viehättävät minua kovasti. Ne eivät mitenkään yllä imartele käyttäjäänsä, mutta kun ne ovat mukavia ja isoine taskuineen hyvinkin käytännöllisinä. Ostin useampi vuosi sitten muistaakseni Henkkikseltä sekä talvitakin että syys/kevätrönttätakin, sellaiset oikein mukavat ja iso taskuiset ja maastonvihreät. Ongelma lähinnä oli että kun parkatakki tuppaa ulottumaan tuohon vähintään puolireiteen, molemmista takista ensimmäisenä hajosi vetoketju. Tai tarkemmin sanottuna se kangas, joka sen varsinaisen vetoketjun vieressä on. Minä en ainakaan osaa korjata, ja koko vetoketjun vaihtaminen on melkoisen tympeää puuhaa ihmiselle, joka ei ompelukonetta omista. Heitin tylysti nuo kaksi takkia mäkeen ja ostin uudet Varustelekasta. Esittelen sitä toista sitten pakkasilla ihan riittämiin, joten ei puhuta siitä sen enempää tässä postauksesta. Mutta se mun syystakki, niin puhutaan siitä.

Takki on tehty saksalaisille kenttäjoukoille, joka meinaa sitä että siinä on aikasen tukeva vetoketju, jämäkät napit eikä mitään ylimääräistä. Mutta riittävästi tarpeellisia isoja taskuja. Lisäksi se vetoketju loppuu vyötärön korkeudelle, joten se ei taatusti hajoa istumisestai tai kyykistelystä. Hintaa takille tuli parikymmentä euroa, joten oli lähinnä pikkuvika että takin maastokuviointi ei ehkä ihan omaa silmää miellyttänyt. Mutta ei se niin väliä, aina on olemassa pesukoneet ja Dylonin värjäysaineet. Varustelekasta voi kätevästi tilata sen värinkin, ei tarvi erikseen lähteä kaupasta metsästämään. Ja nyt mulla on loistava takki:

takki.jpg

Heitin takin pesukoneeseen farkunsinisen värin kanssa, ja tykkään lopputuloksesta kovasti. Koska takki ei ole täysin puuvillaa, tuo maastokuvio ei kokonaan tuolta värjäytynyt. Mutta tämän sinisen maastokuvion kanssa osaan elää. 

IMG_4209.jpg

Takki – Varusteleka, paita – Vila, ”housut” (farkkuleggarit ne on) – Lindex pullerot, kengät – Vagabond

Ensi kerralla ehkä otamme kuvaan suhteessa enemmän mallia kuin tiesoraa. Ehkä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *