Paljon puhuttu sormiruoka

Tyttö on päättänyt että lusikalla syöttäminen on aivan kamalaa puuhaa. Itse liputan sormiruokailun puolesta, Se sotku on vähäistä jos soseen syömisestä on tiedossa huutoa,rimpuilua,sotkua,hermojen menetys koko perheeltä.

Tyttö puhkaisi ensimmäiset hampaat pari viikko sitten,Olen antanut paljonkin maisteltavaa tytölle, Ja kaiken tämän olen tuonut pöydälle pieninä paloina jotain tyttö vetää tohkeissaan naamaan,Lattia hävikki on todella olematon kun tajusin että ensi pöydälle pieni määrä ruokaa ja kun tämä on kadonnut suuhun sitten lisää. Tällä tavalla olen tyttöä ”salaa” syöttänyt pari päivää kun kukaan ei ole ollut näkemässä.Ja toimii minusta, Tyttö syö kerralla jopa enemmän mitä söisi sosetta lusikalla ja nälkä katoaa tästä ruuasta jonka itse suuhun laittaa.Edes maito ei kelpaa enään sen jälkeen tytölle eli masu on taas täynnä ja kaikilla parempi mieli, Jopa koiralla joka tulee uskollisesti siivoamaan sotkuista suurimmat pois.

Nyt joulun alla kun vierailimme sukulaisten luona tyttö söi niin pieniä ateriota että hävetti ja pelotti samaan aikaan miten tämä meidän kaikki ruokainen tyttö on tälle linjalle karannut.Iltasin tosin taistelen lusikan kanssa hetken että masu olisi täysi yöunille käydessä,En todellakaan tässä vaiheessa halua herätä yöllä siihen että tytöllä on nälkä,Onhan tämä nukkunut jo heinäkuusta alkaen täydet 8-10 tunnin unet.

Eilen illalla heräsi kumminkin kysymys mieleen ”saako tyttö tarpeeksi ruokaa?” onko se todellakin vain ympäristön luoma paine joka pakottaa lusikalla syöttämiseen? Itse ainakin uskon näin.Tuttuva piirissä on jo muutamia lapsia ja tiedän kyllä että muutamat lapsen ovat syöneet sormiruokaa kun taas toiset ovat ”lusikalla syötettyjä”

Huomaako näistä lapsista eron isompana miten on ruokailut aloittanut? en tiedä…Miehen suusta tuli ajatus että tuleeko tytöstä leivän ja pullan mussutta isompana kun nyt ”näykkii” ruokaa itse.En usko että näin käy,Helpompi se on neljä vuotiaalle opettaa ja kertoa ”tämä tässä on lusikka tässä on ruokaa,Lapio suuhun niin kasvat isoksi” Luulen että tytöltä onnistuu lusikan kanssa syöminen alle vuoden ikäisenä jotenkin.Poika oli 1½v kun söi itsenäisesti,Tosin tämä poika on lusikalla syötetty,mutta muuten maailman nirsoin muksu.Jolle vielä soppa ja keitto eivät ole sama juttu!

Äskeinen ilta ruoka oli taas tytön mielestä todella järkyttävää kun piti puuroa syödä lusikalla,Väliin mahtui monta ajatusta ”onko tässä nyt järkeä huudattaa tyttöä” Miksi tämä tyttö ei syö? onko ruuassa jotain vikaa? syö nyt tyttö kulta kun äiti teki sinulle ruokaa,Syö kulta edes tämä lusikallinen loppuun vielä.

Taidan tästä siirtyä tutkimaan kaiken maailman syömis jutut netistä,miten saan tytön syömään kunnolla.

Vaikka toki tiedän kahden lapsen äitinä sen että lapsella on huonompia kausia ja parempia kausia jolloin ruoka maistuu eri tavalla.Mutta silti?! Onneksi lohdutan pahanmieleni siihen että tuskin yksikään lapsi suomessa nälkään kuolee,kyllä se lapsi sitten syö kun siltä tuntuu.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *