Se hammaslääkäri…

Itse pelkään kuollakseni hammaslääkäriä,pelko syntyi juuri ennen ala-aste ikää kun tuli pieni ”hammas vamma” rauta hampaat lähti liikkumaan ja se ei ollutkaan niin kiva juttu sitten.

Tänään pojallani oli tarkastus käynti,Poika joka on ensimmäisen kerran asijoinut 8kk vanhana hammaslääkärin luona menee kun vanha tekijä tuoliin ja sitä ennen nappaa pöydältä lasit päähän.Tässä vaiheessa olen todellakin ylpeä pojastani.Hammaslääkäri käy työhönsä heti ja kyselee samalla minulta tutut jutut…mehut,limut,makeat,pesut,fluorit ja muut, Kunnes tulee kysymys onko pojalla suklaa kalenteri? No on,Tietenkin on,(Haloo lapsi on kohta viisi,tottakai sillä on) Ei saisi olla,Meillä kumminkin on.Tosin kerroin että poika ei joka päivä tahdo avata kalenteri vaan säästelee sitä että saa avata kolme-neljä luukkua kerralla.Tästä seuraa loppu käynnin puheen aihe,paha sulkaa pilaa pojan hampaat. Jaahas,kyllä se tiedetään mutta mielummin ostan sen parin euron suklaa kalenterin kun parin kympin krääsä kalenterin,joiden ihanan krääsän voisi Uutenavuonna räjäyttää taivaalle raketin kylkiäisenä,Koska kukaan ei muista enään mitä kaikkea sieltä tuli.Lahjat ovat tässä vaiheessa pop.

Joulu taitaakin olla hammaslääkärin vihollinen,Monta päivää syömistä,monta kertaa päivässä ja sitten ne joulu karkit ja kalenterit.Pitänee pakata aatoksi hammasharja mukaan laukkuun ja käydä pesemässä välillä hampaat jotta hammaslääkäri ei sitten puolen vuoden päästä suutu niin kamalasti.

Tytölle on nyt puhjennut kaksi ala hammasta vihdoin,Niitä harjataan kaksi kertaa päivässä tottakai,Ehkä joskus vain kerta mutta sitä en kerro lääkärille parin vuoden päästä ensimmäisessä tarkastuksessa.En todellakaan kerro.Moni muukin juttu jää kyllä kertomatta,Meillä saattaa saada pienen karkki pussin kaupasta jos on ollut todella ”rankka” päivä ja osannut olla kaupassa hyvin,Voin kertoa että meillä asuu se maailman ainoa poika joka ei syö kaikke karkkia kerralla.Kaksi viikkoa kestää hyvin pieni karkki pussi.Jos pojalta kysyy perjantain kaupasta otetaanko sipsiä vai karkkia? meillä valitaan sipsi pussi.Saapahan äitikin jotain hyvää kun poika valitsee.Silti meistä ei pojan kanssa huomaa että  yhteinen sipsi pussi illassa pitää äidin ja pojan tyytyväisenä.Kyllä ne äidinkin kalorit palaa noissa lumi määrissä…Ehkä muutama muukin kalori.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *