Suklaa-appelsiinikuppikakut
Syksyinen kuppikakkuresepti, joka vie kielen mennessään
Syksy on ihanaa aikaa leipoa! Koska olen aikamoinen herkkusuu, minulla on yleensä tapana leipoa ainoastaan tarpeeseen. Tyttäreni on jo tovin toivonut kuppikakkujen tekemistä, ja nyt mummolassa ollessamme oli hyvä aika toteuttaa tämä toive, kun muka oli muitakin syöjiä ja pikkuapureita. Kun ryhdytään leipomaan, ei säästellä sokerissa tai muissakaan epäterveellisissä ainesosissa, vaan silloin tuunataan resepteistä vielä himpun verran makeampia.
Tällä kertaa halusin tehdä jotain suklaista ja suussa sulavaa, joten keittiössä syntyi herkullisia suklaa-appelsiinikuppikakkuja Daimilla höystettynä. Tsekkaa resepti alta!
Suklaa-appelsiinikuppikakut Daimilla
Ainesosat (12-16 kuppikakkua)
Taikina
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 100 g sulatettua voita
- 2 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 1 levy Marabou Daim-suklaata
- 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
Kuorrute
- 60 g voita
- 3,5 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
- 1 rkl puristettua appelsiinimehua
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vatkattuun vaahtoon jäähtynyt voisula ja maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon raastetut appelsiinin kuoret. Lusikoi taikina kuppikakkuvuokiin ja laita jokaiseen vuokaan 1 pala Daim-suklaata. Daim-palan tulisi peittyä taikinasta, mutta varo laittamasta sitä aivan pohjaan asti. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Kun kuppikakut ovat uunissa, valmista kuorrute. Vatkaa voi, vaniljasokeri, tomusokeri, appelsiinin mehu ja -kuoret tasaiseksi massaksi. Tämän jälkeen lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista, kunnes kuorrutteessa on sopiva koostumus. Ota kuppikakut uunista, anna jäähtyä ja koristele.
Nauti!