Laskiaisena lasketellaan paastoon – mutta ensin herkutellaan
Laskiainen merkitsee perinteisesti paaston alkamista. Minulle se on myös hyvä syy nauttia mehevistä laskiaispullista. Haluan pullaani runsaasti kermavaahtoa ja mantelitäytettä ja pakkasella tietty kuuman kaakaon kera. Yleisin täyte lienee hillo ja kermavaahto..vai onko? Mitäpä makuasioista väittelemään, leivotaan pullat ja täytetään oman maun mukaan. Tässä yksi hyvä ohje, jolla onnistuu ihanan pehmeät laskiaispullat n. 20 kpl. Vinkki: Luomupullia saat vaihtamalla raaka-aineet luomuiksi.
5 dl maitoa
50g hiivaa
2 kananmunaa
2dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kaardemummaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmunaa ja raesokeria
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 tl sokeria
mantelimassaa tai hilloa