Laskiaisena lasketellaan paastoon – mutta ensin herkutellaan

Laskiainen merkitsee perinteisesti paaston alkamista. Minulle se on myös hyvä syy nauttia mehevistä laskiaispullista. Haluan pullaani runsaasti kermavaahtoa ja mantelitäytettä ja pakkasella tietty kuuman kaakaon kera. Yleisin täyte lienee hillo ja kermavaahto..vai onko?  Mitäpä makuasioista väittelemään, leivotaan pullat ja täytetään oman maun mukaan. Tässä yksi hyvä ohje, jolla onnistuu ihanan pehmeät laskiaispullat n. 20 kpl. Vinkki: Luomupullia saat vaihtamalla raaka-aineet luomuiksi.

 

5 dl maitoa

50g hiivaa

2 kananmunaa

2dl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl kaardemummaa

n. 1 kg vehnäjauhoja

Voiteluun:

kananmunaa ja raesokeria

Täyte:

2 dl vispikermaa

1 tl sokeria

mantelimassaa tai hilloa

laskiaispullat1.png

laskiaispullat2.png

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *