Gluteeniton pestopasta
En ole ikinä erityisemmin välittänyt pastasta. On kai myönnettävä, että kokemukseni pastoista rajoittui vain niihin ”lisää vain vesi” -valmispastapusseihin, eikä niillä kai ole paljoakaan tekemistä oikean pastan kanssa.
Näin yhtenä päivänä pestopastan ohjeen, jota kokeiltuani ymmärsin välinpitämättömyyteni pastoihin johtuvan siitä, etten ole koskaan syönyt hyvää pastaa. Pestopasta oli hyvää, mutta se mitä tein siitä seuraavana päivänä, oli parempaa. Alan ymmärtämään, mitä ihmiset tarkoittavat, kun he puhuvat pastahimosta.
Keksin heittää edellisen päivän pestopastan sekaan lämmintä fetaa ja voi pojat, en ole hetkeen syönyt mitään parempaa.
Hyvä pestopasta tomaatilla ja fetalla syntyy seuraavasti.
(Määrät ovat summittaisia. Määriä tärkeämpää on, ettei pihtaile oliiviöljyn ja suolan kanssa, eikä anna pastan mennä ylikypsäksi.)
- penne pastaa
- suolaa
- oliiviöljyä
- 2 dl kirsikkatomaatteja
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- 100 g fetaa
Pesto:
- 1 ruukku basilikaa
- 3 rkl pinjansiemeniä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1dl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaania
- suolaa
Laita pennet kiehuvaan veteen, äläkä pihtaile suolan kanssa. Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne paistinpannulle pehmenemään. Kun tomaatit ovat pehmeitä, lämmitä feta pannulla.
Sillä aikaa kun pasta kiehuu kattilassa ja kirsikkatomaatit pehmenevät pannulla, valmista pestokastike.
Laita blenderiin basilikan lehdet, pinjansiemenet, valkosipulinkynnet ja oliiviöljy, ja sekoita. Lisää parmesaani ja suola, ja sekoita.
Kun pasta on valmis (älä anna pastan mennä pehmeäksi), sekoita pasta ja pesto keskenään, lisää kirsikkatomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit ja annostele pasta lautasille. Lisää sulanut feta valmiin annoksen päälle. Heitä päälle basilikaa ja parmesaania ja nauti.
Hmm, ehkä meillä syödään tästä lähtien useammin pastaa.
(Ohje, josta tämä resepti on muokattu löytyy täältä.)
Translation: Life is a combination of magic and pasta. – Federico Fellini