Olet mitä syöt
Viime päivinä mediassa on taas ollut puhetta ruoan aitoudesta, tai lähinnä sen puutteesta. Teolliset elintarvikkeet sisältävät järkyttävät määrät lisäaineita, joista ei ole ihmiselle mitään hyötyä. Kaupoissa myytävien tuotteiden E-koodithan ovat EU:n hyväksymiä ja näin ollen ilmeisesti luokiteltu ihmiselle vaarattomiksi. Minä jätän nämä lisäainepommit ja einekset silti suosiolla kauppaan.
Puhdistin ruokavaliotani viime syksyllä ja lopetin kaiken valmiiksi marinoidun lihan käytön. Pyrin ostamaan laadukasta proteiinia, jonka lihapitoisuus on mahdollisimman lähellä sataa. Olen alkanut kiinnittää yhä enemmän huomioita siihen, että käyttämäni elintarvikkeet sisältäisivät mahdollisimman vähän lisäaineita ja muuta ”ylimääräistä”. Olen ollut todella yllättänyt siitä, miten hyvin ruoan ”oikean” maun on huomannut, kun makuaisti on puhdistunut. Suosin ruokavaliossani marinoimattomien proteiinien lisäksi vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja ja en käytä gluteenia sisältäviä viljoja lainkaan.
Olen huomannut oloni parantuneen huomattavasti näiden ruokavalionmuutosten jälkeen. Tottakai ruoka-ainevalinnoissa on mahdollista pyrkiä aina vain eteenpäin, niin minäkin teen koko ajan. Olen kuitenkin onnellinen siitä, että olen jo oikealla tiellä ja tiedän suurimmaksi osaksi mitä lautasellani on. Hyvä, terveellinen ja puhdas ruoka tekee minut onnelliseksi ja hyvinvoivaksi.