FOCCACCIA-LEIPÄ

IMG_20160727_191821[1].jpg

IMG_20160727_203647[1].jpgMoi innostuipa mummo taas kokeilee jotakin uuttaa leipomis ideaa , oli iltasanomissa tälläinen leipäohje ja sitä piti kokeilla -. hyvä makeanmakuinen kun siihen tulee hunajaa..

Tässä ohje.

2.5dl kädenlämpöistä vettä

1pss kuivahiivaa

2tl hunajaa

3rkl oliiviöljyä / minä käytin tavallista rypsioljyä

2tl suolaa

7.5 dl vehnäjauhoja

kourallinen timjamia/ minä käytin seesaminsimeniä pinnalla

Lämmitä uuni 220 asteseen  liota hiiva  kädenlämpöiseenveteen .Lisää öljy, suola, ja hunaja  ja sekoita  tasaiseksi vispilällä .Lisää jauhot pikkuhiljaa ensin vispaten, sitteen käsin vaivaten .Vaivaa noin 5 minuttia , kunnes taikina on joustava ja tasainen .Laita taikina  kohomaan  30 minutiksi  keittiöliinan alle .Aseta leivinpaperi uunipellille ja sivele se öljyllä .Nosta taikina  kulhosta venytä sitä käsin suorakaiteen muotoinen . Ja taita taikina  kolmin kerroin .Aseta taitettu taikina pellille ja levitä se käsin tai kevyesti kaulimalla n,,2cm paksuiseksi levyksi . Anna taikinan kohota vielä 60 minuttia  liinan alla .Painele  taikinaan sormella koloja ja sivele pinta öljyllä.  Ripottele pintaa timjamia tai seesaminsiemeniä ,laita focaccia  uuniin 220 asteseen ,20 minutiksi ,kunnes sen pinta on kauniin , ruskea ja rapea, leikkaa jäähtynyt leipä sopiviksi paloiksi ja nauti .tv mummo

koti ruoka-ja-juoma diy