Nyttöleipä

IMG_20160104_172535[1].jpg

IMG_20160104_185159[1].jpg

Moi pakkasenpuremaa maanataita ,  nyt on aika lomalla tehdä mieli juttuja kun on aika vähän enempi , kuin töissä olessaan .Leipasin sukulaistytön ohjeen mukaan Nyttöleipä ja siihen perinteistä suomalaista Lihakeittoa . Leipää tullee 2 vuokaa eli siitä riittää isomallekin porukalle 🙂

NYYTTÖLEIPÄ ohje

25g hiivaa

3dl vettä

1rkl sormisuolaa

1rkl sokeria

2rkl oliviöljyä .tai tavallista rypsiöljyä jota minä laitoin .

noin 7-8 dl vehnäjauhoja .  OHJE  liota hiiva  ja lisää sokeri ,suola, öljy  ja vaivaa lopuksi jauhot . annan kohota kaksinkertaiseksi . Jaa taikina 2 osaan ja kauli uunipellin kokeiseksi levyksi ,

TÄYTE

150G voita  2-3 valkosipulin kynttä minä laiton 1 kynnen kun me ei olla se ystäviä kovin . Ja tavallistakin sipulia voi käyttää .

puntti persilijaa

 monzzarellijuustopussi

Täyteenteko

 Ota voi ajoissa sulamaan ,sekoita pehmeä voi .silppua valkosipuli ,persilija  keskenään .

Levitä seos levynpäälle ja ripottele juustoraaste. huom muista täyte on kahteen uunipelinlevyyn .

Leikkaa levy 4 osaan pituussuuntaan ,kasaa kaistalee päällekäin .leikkaa vielä 5 osaan  ja lado neliöt jonoksi voideltuun leipävuokaan , ripottele päälle juustoraastetta .paista 225 noi 20 min tai katso kun pinta on kauniin ruskea eli juusto on paistunut . JA NAUTI VOI KANSSA TAI KEITON KANSSA SUOSITTELEN  ,ON HYVA JA KUOHKEAA. TV MUMMO 

koti ruoka-ja-juoma diy