Nyttöleipä
Moi pakkasenpuremaa maanataita , nyt on aika lomalla tehdä mieli juttuja kun on aika vähän enempi , kuin töissä olessaan .Leipasin sukulaistytön ohjeen mukaan Nyttöleipä ja siihen perinteistä suomalaista Lihakeittoa . Leipää tullee 2 vuokaa eli siitä riittää isomallekin porukalle 🙂
NYYTTÖLEIPÄ ohje
25g hiivaa
3dl vettä
1rkl sormisuolaa
1rkl sokeria
2rkl oliviöljyä .tai tavallista rypsiöljyä jota minä laitoin .
noin 7-8 dl vehnäjauhoja . OHJE liota hiiva ja lisää sokeri ,suola, öljy ja vaivaa lopuksi jauhot . annan kohota kaksinkertaiseksi . Jaa taikina 2 osaan ja kauli uunipellin kokeiseksi levyksi ,
TÄYTE
150G voita 2-3 valkosipulin kynttä minä laiton 1 kynnen kun me ei olla se ystäviä kovin . Ja tavallistakin sipulia voi käyttää .
puntti persilijaa
monzzarellijuustopussi
Täyteenteko
Ota voi ajoissa sulamaan ,sekoita pehmeä voi .silppua valkosipuli ,persilija keskenään .
Levitä seos levynpäälle ja ripottele juustoraaste. huom muista täyte on kahteen uunipelinlevyyn .
Leikkaa levy 4 osaan pituussuuntaan ,kasaa kaistalee päällekäin .leikkaa vielä 5 osaan ja lado neliöt jonoksi voideltuun leipävuokaan , ripottele päälle juustoraastetta .paista 225 noi 20 min tai katso kun pinta on kauniin ruskea eli juusto on paistunut . JA NAUTI VOI KANSSA TAI KEITON KANSSA SUOSITTELEN ,ON HYVA JA KUOHKEAA. TV MUMMO