Nyytöleipää
Moi mummo leipoo ,tälläisen ohjee löysin kun nyytöleipä ,suosittelen voi muunellä omien täytteinen laittamista siihen ja leipä säilyy tuoreena montapäivä ja pystyy pakastaa on sittenkin yhtä tuorettä eli ei kovetu ,kuin kaupan leivät .
NYYTTÖLEIPÄ OHJE’
25g hiivaa
3dl vettä
1rkl sormisuolaa
1rkl sokeria
2rkl oliviöljyä tai tavallinen rypsiöljy käy yhtä hyvin jota minä käytän .
n 7 dl vehnäjauhoja …taikina ..liota hiiva 37asteiseen lämpöiseen veteen, lisää sokeri ,suola ja öljy. ja jauhot ja pistä taikina lämpöiseen paikkaa nousemaan ’.ps kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi jaa taikina kahteen osaa .Kauli taikina levyksi, ja levitä voi.persilija,ja valkosipuli mössö levylle .ja ripotelle päälle juustoraastetta. leikkaa levy 4 osaan pituussuuntaan .kasaa kaistalee päällekäin ja leikkaa 5 osaan palasiksi ja lado neliötjonoksi voideltuu leipävuokaan .ja pistä juustoraastettä pinnalle ,ja tee toinen taikinapala samanlaiseksi . .
TÄYTE
150g voita 2-3 valkosipulikynttä tai tavallista sipulia . tai ei olekaan sipulia niinkuin minä tein .
puntti persilijaa. ja mozzarellijuustoa pussi ………….. ota voi ajoissa sulamaan ,sekoita voi, silppua persilija ja valkosipulikynnet tahnaksi ja levitä seos taikinalevylle . Paista vuokaleivät 225a noin 20 min ja odota että vuokat jäätyvät ja leikkaa siivuiksi ja nauti voisilmän tai tuorejuustolevikeen kanssa ja sanon on hyvää tv MUMMO