Hoya hulluus valtaa suomen

Hoya Australis ja Prisma

 

Viime päivinä Suomen näyttää vallanneen posliinikukkavillitys. Prismassa on ollut myynnissä ”hoya mix” nimellä hävyttömän halvalla hienoja posliinikukan taimia ja ihmiset ovat ikäänkuin vahingossa tulleet ostaneeksi maitopurkin tai tupakin sijaan puskan tai pari hoyaa.

Niin kävi minullekin, mukaan lähti kauniin vaalean kirjava posliinikukka. Ensin luulin että se olisi ollut Hoya Carnosa Krimson Princes mutta asian tuntevat ihmiset tunnistivat kasvin olevan Hoya Australis Lisa.

Näinpä hyppäsi siis Liisa ikkunalaudalle. Minulla ei ole mitään valmista tukea sille kasville, ja jos kasvu on yhtä voimakasta kuin perinteisellä Hoya Australiksella niin tuen tarve on ilmeinen. Minulla kuitenkin on varastossa vähän yhtä ja toista, ja taittelinkin itse vanhasta kevytmallisen kasvihuoneen hyllystä köynnöstuen.

Siinä saa nyt Liisa itseään kieputtaa metalliritilän ympärille. Kiinnitin ritilän narulla. Kokonaisuus on kevyt, kastelun kannalta kätevä ratkaisu.

Vielä pitää näyttää kuinka mahdottoman ihanalle näyttää perinteisen vihreälehtisen Hoya Australiksen uusi verso.

Se oli kuin sydännenäinen iloinen toukka!

Tämä Australian posliinikukka versoo niin hirveästi, että leikkasin siitä jo yhden oksan juurtumaan. Siinä näkyy jo olevan juuria, joten taidan kohta tarjota sitä myyntiin. Olen itse niin iloinen kun olen saanut pistokkaita ostettua edullisesti. Hinnat näkyy huutokaupoissakin koko ajan nousevan. Sehän kertoo myös huonekasviharrastuksen suosion nousemisesta!

koti sisustus diy piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *