Juoruilevat muorinkukat

Kaksin aina kaunihimpi

Olen hamsterin lailla haalinut taloon sisälle vihreää. Olen muokannut huonekalujen järjestystä ja etsinyt paikkoja ikkunan läheltä jotta saan kasveille valoa ja tilaa. Nyt alkaa keitalla olla vihreää joka huoneessa.

Tilasin IKEA nettikaupasta tällaisen kukkapöydän. Siihen laitoin 2 facebookin kasvihuutokaupasta voittamaani juorun pistokastainta. Tuo ylempi on ihana vauvapupun massu! Siinä saa nyt muorinkukka kuunnella kun yläkerrassa juoruillaan.

Vaan niin kävi että kasvihuutokauppa päättyi ja tein tarjouksen huutamatta jääneestä kasvista. Tarjosin euron, ja niin vain muutti toinenkin muori meille.

En tiedä tämän muorin nimeä mutta joku peperomia se on.

Näköyhteys toisiinsa näillä muoreillakin on. Uskon vahvasti että kaksin aina kaunihimpi. Siis kaksi muoria on hyvä. Muorinkukkiahan maailmassa on satoja ellei tuhansia erilaisia.

Näiden muorinkukkien ja juorujen hoitoa pitää vielä opetella. Vaihdoin molemmille muoreille tuollaiset saviruukut kun nämä kasvit ovat herkkiä märättämään juurensa. Paksut kiiltävät mehevät lehdet kielivät että nämä eivät tarvitse niin paljon vettä. Juorut puolestaan ovat lehtien puolesta paljon heinämäisemmät jonka uskon tarkoittavan että kasvi tarvitsee useammin vettä.

Juurrutusta

Viime aikoina ikkunalla on ollut paljon kasveja etsimässä juuriaan. Kasvihuutokaupoista huudetut pistokkaat ovat lähteneet hyvin kasvuun yhtä juorun pistokasta lukuunottamatta. Saa nähdä toimiiko se ja saanko nähdä uutta kasvua. On siinä ainakin juuret.

Osa pistokkaista minulla on pistettynä suoraan multaseokseen, kuten tämä peikko. Peikolla oli komeat ilmajuuret jotka tökkäsin multaan. Peikkoa on nyt kasvamassa kolmessa eri purkissa, kahta eri kantaa!

Osa pistokkaista on vesijuurrutuksessa, osa tökättynä sammaleeseen, osa pussissa, osa muovilaatikossa kosteammassa ympäristössä. Muutama santtu on hedelmärasiassa lehtipistokkaana odottelemassa uutta kasvuaan. Ehkä taivukaslisäys ja siemenlisäys on nyt ainoat keinot jotka ei sisällä ole käytössä (pihalla taas nekin on…)

On tämä kukka ja viherhurahdus ihanaa! Pakko kyllä nyt viheltää uusien kasvien hankinnan kohdalla erätauko, ja odotella huolella miten nämä kaikki (kymmenet) kasvit alkavat viihtymään. Lupasin itselleni että voin etsiä vielä yhden tietyn kasvin (pothos cebu blue) ja sitten sisäkasvien kohdalla kokoelma alkaa olla minulle sopiva. On näet niin että kun joka kulmalla on nyt pieniä postokkaita, saattaa ne pistokkaat olla syksyllä jo kunnon kasveja jotka tarvitsevat yllättävän paljon tilaa!

Nyt talosta löytyy 5 eri versiota posliinukukasta, neljä eri versiota santpauliasta, viisi erilaista perhosorkideaa, kaksi eri vaniljaa ja ludisiakin siellä jo on. Ja lukematon määrä muuta. Pitänee kirjoittaa muistikirjaan pieni pikahoito-opas itselleni kaikista kasveista. En näet halua tappaa niitä nyt kun ovat päässeet hyvään alkuun.

Ajattelin puolestani juurrutella nyt kasveja syksyn seuraaviin huonekasvihuutokauppoihin sillä mielellä että voin itsekin myydä jotain!

Onko sinulla joku suosikkikasvi jonka hankkimisesta vielä vain haaveilet?

koti hyva-olo piha-ja-puutarha sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *