Rakas pistin kahvin pulloon!

Kahvi pullossa

Minun pullopuutarhani sai uuden asukkaan kun päätin jakaa liian tiiviiseen kylvettyä viherpeukaloilta vihermix pakkauksessa tullutta kahvipensasta.

Siellä se kahvi saa nyt kasvaa, pullossa. Pullossa viihtyy myös ilmakasvi tillandsia, ja varsinkin kultaköynnös! Tuo pullopuutarha näkyy olevan maailmalla yhä yleistyvä harrastus. Puhutaan terraariopuutarhasta. Tämä minun pulloni on edelleen avoin, en ole vielä lopullisesti tehnyt tästä suljettua ekosysteemiä vaikka se on pyhä tarkoitukseni!

Huollan tuota pullopuutarhaa pitkän tikun nokkaan kiinnitetyllä sorsakoski merkin vanhalla lusikalla. Pienimmän tyttöni käsi mahtuu tuonne,  mutta en anna sorkkia!

Kukkaikkuna sai uuden hyllyn. Innostuin huutamaan juhannuksena huonekasvihuutokaupasta kolmea sorttia juoruja, maaorkidea ludisian ja pitsilehden, lisäksi ostin poskiinikukka hoya bellan pistokkaita ja rapidophora tetrasperman pistokkaan. Kun tähän lisätään vielä saamani rönsyliljan taimi ja kaksi pikku lehtikaktuksen pistokasta, päädytään siihen että lisää tilaa ikkunan edestä on löydyttävä. Ja on sinne ikkunalle tullut myös uusi orkidea ja ehkä toinen…

Nuo muoviset säilytyslaatikot ovat oikein käteviä minikasvihuoneita. Ne tuovat mukavan kosteuden pikkutaimille ja ehkä auttavat juurtumaan paremmin.

Nämä kasvit ovat parasta mielenterveystyötä! Minä voin näiden ansiosta paremmin, ja kun minä voin paremmin,  perhe voi paremmin.

koti sisustus piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *