Kananvarpaita tyllihameessa

Tervetuloa FiiniFröökynä verkkokauppaan ja liikkeeseemme Ylistaron Halpa-Aittaan, seuraa myös Facebookia ja Instagramia.

Opintoreissu Kiinaan avasi silmiäni moneen suuntaan. Hurmaannuin tyllihameeseen, se yllä olin kuin Sinkkuelämän Carrie.

Kun ystäväpariskunta kutsui visiitille Kiinaan, ei tuota mahdollisuutta voinut missata. Pääsin näkemään paikan päällä, millainen meno on ison maailman vaatebisneksessä, siellä missä on massaa ja kauppa käy kiihkeänä ympäri vuorokauden.

Tunnustan, että olo oli kuin venäläisellä Anttilassa 1990-luvulla. Pöhinää oli kuin Vatevan messuilla kulta-aikaan. Katselin suu auki, kuinka nettikauppaa käydään livenä liukuhihnalta. Korkeita 30-kerroksisia rakennuksia, joissa mallitytöt esittelevät pöydällä vaatteita nettiin ja toiset naiset pussittavat samanaikaisesti tilauksia matkaan.

Kiinassa kauppa käy ihan hulluna ja maksaminen tapahtuu QR-koodeilla ja WhatsAppia muistuttavalla WeChatilla. Sain myös kuulla, miten toimii kiinalaisten toiseksi suurin luonnonkosmetiikkaan keskittyvä nettikauppa. Huh, huh… me ollaan täällä Suomessa valovuosien päässä.

Matka alkoi yllärillä Hongkongissa, johon olin vahingossa varannut hotellimajoituksen edelliseksi yöksi. Ei auttanut kun etsiä tytöilleni ja minulle uusi majapaikka, Melko kalliin oppirahan jouduin maksamaan tuosta yöstä. Parin tunnin junamatka vei meidät seuraavana päivänä perille Guangzhouhin.

Reissu oli elämys kaikilla aisteilla. Parhaiten matkalla näkee, kun pistää lenkkitossut jalkaan ja juoksee ympäri kaupunkia. Oli hauska seurata paikallisia ihmisiä, jotka olivat aamulla tanssimassa puistossa (katso video).

Myös ruoka oli elämys monilla mausteilla, myös vähemmän herkullisilla. Kiinalainen ruoka ei ollut lainkaan sellaista, mitä me olemme täällä Suomessa tottuneet syömään. Ihan hirveän lötköjä lihoja, porsaan aivoja ja paikallisena herkkuna kananvarpaita. Niitä tuli maistettua, en taida maistaa toista kertaa.

Parhaimmat makuelämykset löytyivät katukeittiöistä, joissa sai eurolla vatsan täyteen. Rotilla on muuten väliä, sillä maalaisrotat ovat huomattavasti herkullisempia kuin kaupunkilaisrotat. Opin myös, että kiinassa syödään kertakäyttöhanskoissa. Puutteena voi mainita, ettei Kiinassa ole kahvila- ja baarikulttuuria.

Muoti on siellä ihan omanlaista. Kiinalaiset pukeutuvat yhdistellen vaatteita ennakkoluulottomasti. Esimerkiksi viimeisin villitys tyllihame näytti olevan joka toisella naisella. Se näytti yllättävän hyvältä kaikenikäisillä, ja sopi yhteen tennareiden ja korkkareiden kanssa.

Pitihän minunkin sellainen saada, ihanan naisellinen ja ilmava yllä. Kuljin kaksi päivää tyllihame päällä ja tunsin olevani yhtä naisellinen kuin Sinkkuelämän Carrie. Hymyilytti, kun kuvittelin itseni tyllihameessa Ylistaron S-marketissa ostamassa perheelle ruokaa. Olisi siinä ollut kyläläisillä ihmettelemistä. Ostin muuten pari tyllihametta myyntiin, jos joku asiakkaistamme haluaa heittäytyä kiinalaisen muodin maailmaan.

Olihan keikka, ei muuta voi sanoa. Mitäkö opin? Ainakin sen,että verkkokaupassa kannattaa ajatella paljon isommin, sillä kiinalaiset ovat sen jo tehneet.

Viikon asuni on mekko jota olen odottanut saapuvaksi viime elokuun ennakko-ostoilta lähtien. Se oli silloin rakkautta ensisilmäyksellä ja on sitä edelleen. Tämä Ze-Ze:n viskoosinen kietaisumekko on kesän paras mekko ja sitä on saatavilla kolmessa eri värissä. Ze-Zen tuotteet ovat hinta-laatusuhteiltaan erinomainen valinta muotitietoisille naisille. Heidän tuotteisiin voit käydä tutustumassa tässä osoitteessa sekä meidän liikkeessä ja nettikaupassa. Tulkaa sovittamaan, kesä on pian täällä!

muoti ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *