Turrevaunuilua Roomassa

Rooma on yllättävän kompakti isoksi kaupungiksi. Monet merkittävimmistä nähtävyyksistä sijaitsevat kävely etäisyydellä toisistaan. Viime viikolla meille tuli käymään ystävä Suomesta, joka ei ollut aikaisemmin käynyt Roomassa. Perjantaina otimme sitten ystävän ja Mussen kanssa haltuun Rooman turisti high lightit.

Kävelyreittimme oli Piramide, Circus Maximus, Colosseum, Forum Romanum, Piazza Venezia, Fontana Di Drevi, Espanjalaiset portaat, Pantheon, Piazza Navona ja Tiberin rantaa pitkin takaisin Piramiden lähellä sijaitsevaan kotiimme. Tämän lisäksi kävimme kaupoissa ja maistelimme herkkuja. Yhden päivän aikana syötiin minileivoksia, kastanjoita, jäätelöä ja juotiin Aperol Spritzit. Mussekin sai pienet maistiaiset kastanjaa ja jäätelöä. Kotikulmilla ostettiin vielä pizzat kotiin ja vähän juustoa, joka tietty vaati vielä viininkin. Meillä oli todella nasta Rooma-päivä ja Musse jaksoi istua vaunuissa hyvin melkein viime metreille asti. Tiberin rannalla hänet piti ottaa olkapäille keikkumaan, kun vaunuissa istuminen alkoi jo käydä Mussen hermoille.

100-luvulla rakennettu Pantheon on yksi suosikki rakennuksistani maailmassa. Pantheon on alunperin ollut kaikkien jumalien temppeli, mutta 600-luvulla paavi Bonifatius IV:n mukaan ”pakanallinen saasta oli saatu siivottu pois” sieltä ja Pantheonista tuli kristitty kirkko. Tämä on tietenkin se syy, että rakennus on säilynyt niin hyvin meidänpäiviin asti. Pantheonista tekee niin ihmeellisen sen valtava betonikupoli, jota ei ulkoapäin graniittipylväitä katsoessa osaa ollenkaan odottaa. Patheon on kuin sylinteriin upotettu pallo. Sen betonikupoli on 43,44 metriä leveä ja on maailman suurin raudoittamaton betonikupoli Wikipedian mukaan.Tämän valtavan kupolin tekemisen on aikoinaan mahdollistanut hitaasti kuivuvan valumuurimassan keksiminen. Kupolin päälaki on auki ja rakennuksen sisältä näkee taivaan. Suosittelen käymään, jos joskus Roomaan eksyt.

Mussen kanssa on oikeastaan aika mutkatonta seikkailla milloin missäkin. Musse tykkää istua vaunuissa ja katsella asioita. Lisäksi Musselle kelpaa hyvin lämmittämätön ruoka ja maito eli ruokaa voi antaa milloin vaan ja missä vaan. Nukkuminenkin luonnistuu mainiosti vaunuissa. Olen ollut positiivisesti yllättynyt kuinka mukavaa vauvan kanssa on seikkailla. Varsinkin kun on liikenteessä kaksi aikuista ja yksi lapsi niin homma on helppoa, kun aina kaksi kantamaan rattaita ja pääsee itsekin yksin vessaan.

Ennen Roomaan muuttoa viime marraskuussa meidän perhe oli Brysselissä ja Berliinissä. Tulimme Belgiasta Saksaan junalla. Mussen ukki asuu Berliinissä ja vietimme siellä pari viikkoa. Suurin ero vauvan kanssa matkusteluun aikaisempaan verrattuna on illat, koska ravintolaan pitää mennä todella aikaisin tai sitten syödään takeaway ruokaa yöpaikassa. Euroopassa, varsinkin Etelä-Euroopassa, illalliselle mennään klo20-21 maissa. Vielä Musse ei ole niin eurooppalaistunut, että nämä myöhäiset dinnerit sujuisivat muitta mutkitta. Katsotaan mikä on tilanne Rooman kevään jälkeen.

(Viidestä kuvasta kiitos kuuluu ystävälleni V. Metterille)

1.jpg

2.JPG

3.JPG

5.JPG

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *