Vauvan pupuruokaa
Olemme päässeet tutustumaan italialaisiin vauvojen valmisruokiin.Valikoimat ovat hyvin erilaiset kuin suomalaisissa kaupoissa. On keksejä sokerilla nelikuisille vauvoille sekä valmisruokapurkkeja, joissa on hevosta, kania tai kolmea juustoa. Maitotuotteiden ja sokerin välttely ei vaikuta olevan italialaisten vauvojen juttu. Kuulemma on olemassa jotain vauvaparmesania, jossa suolaa on normaalia vähemmän. Täytyy kyllä ehdottomasti etsi sitä Musselle maistettavaksi. Vauvoille on myös omat makaroonit, jotka ovat niin pieni, etteivät varmasti jää kurkkuun kiinni.
Mussen suosikki on italialainen valmismössö, jossa on kanin lihaa. Meillä on tapana sekoittaa aamupuuroon edelliseltä päivältä jääneitä ruokia, että kanimössö menee myös aamupuurossa hänelle. Musse on muutenkin kanien ja pupujen ystävä. Sängyssä hänellä on niitä kaksinkappalein unikaverina. Kesällä muuten tajuttiin, että pupupehmolelut ovat sellainen vauvoille ostettavat vakkarilahja. Niitä taisi Musse saada neljä kappaletta. Kiitos kaikille lahjanantajille. Ne ovat olleet suosittuja.
Tällainen pupubuumi myös innosti mutsia kokkailemaan Musselle kaniruokaa. Ostin Garbatellan Farmer’s Marketilta valmiiksi siistityn kanin. Vastoin vauvojem ruokailuohjeita ruskistin sitä vähän oliiviöljyssä pannulla ja laitoin uuniin kasvisten kanssa 2h 1/2 tunniksi 160-asteeseen. Ois ollut kiva laittaa vähän punkkua joukkoon kastikkeeksi, mutta Musse joutuu nyt vielä syömään kaninsa vesipippuritinjamiliemellä. (Oiskohan punkkuu muuten voinutkin laittaa? Alkoholihan haihtuu, kun ruoka kiehuu.) Olen aika reippaasti maustanut Mussen ruokia, koska en kestä ajatusta, että meidän perhe söisi tulevaisuudessa jotain mautonta ruokaa lasten vuoksi. Valmiin pataruuan laitoin blenderiin ja purkkeihin. Ruokaa tuli vajaa parikymmentä annosta. Pupumössö maistui aikuisen makuukin ja meidän Musse todella näytti nauttivan siitä.
Tässä Musselle kokkailessani olen muuten oppinut, että lasisia vauvaruokapurkkeja voi hyvin pakastaa kansineen. Yksikään ei ole hajonnut pakkasessa. Jopa joskus on ollut ruoka vielä kuumaankin, kun olen laittanut purkit pakastimeen. Hyvin ovat kestäneet.
Resepti:
400 g kanin lihaa
4 porkkanaa
Vähän purjoa
2 perunaa
1/2 sipulia
1 iso kynsivalkosipulia
1 palsternakka
1 omena
Mausteina tinjami, rosmariini ja persilija (laitoin ne varsineen pataan ja otin pois ennen blendausta)
Pippuria
3-4 dl vettä
Paista nopeasti kanin liha molemmin puolin. Laita liha paloina padan ohjalle ja lihojen päälle kasvikset. Kaada vesi pataan. Tämän jälkeen uuniin 2 1/2 h ja 160-astetta. Poista mausteoksat padasta ja sitten koko setti blenderiin.