Ladataan...
Mutsilook

Pikaiset juhannusterveiset Keski-Suomesta Säynätsalon saaresta! Ajeltiin tänne - vanhempieni luokse - eilen illalla pahimman ruuhkapiikin hellitettyä. Mietimme pitkään olisimmeko jääneet meidän perheelle perinteikkäästi viettämään kaupunkijuhannusta Helsinkiin, mutta tällä kertaa äidin ruokapadat ja leppoisa juhannus järven rannalla veivät voiton. 

Mitään suurempia juhannussuunnitelmia emme ole tänne viitsineet tehdä, sillä säästä ei nyt meinaa ottaa mitään selkoa. Tuuli puhaltaa välillä niin kovaa, että talon sisälle se kuulostaa ukkosen jyrähdyksiltä. Välillä myös sataa niin, ettei eteensä näe, mutta hetken päästä aurinko saattaa paistaa melkein kirkkaalta taivaalta. Toiveena kuitenkin olisi, että pääsisimme jonnekin katsomaan kokkoa, mutta katsotaan nyt, mitä ilta tuo tullessaan.

Leppoisaa juhannusta kuitenkin teille kaikille, vietitte sen sitten kotona, mökillä tai vaikka ulkomailla Beyoncén & Jay-Z:n keikalla. ;) 

Ladataan...

Ladataan...
Mutsilook

Ostin ensimmäiset lasini vuonna 2007 kun aloitin yliopisto-opiskelun. Luennoilla ja kirjoja päntätessä tuntui, että silmäni väsyivät nopeasti sekä päätäni särki aina iltaisin. Silloin sain pienillä vahvuuksilla olevat lasit, jotka helpottivat tähän vaivaan ja toimivat hyvin koko opiskeluajan. Opiskelujen päätyttyä lasien käyttö jäi aika satunnaiseksi ja tähän päivään asti olen kaivanut vanhat lasini kaapin pohjalta esimerkiksi kirjoittaessani tai lukiessani pidempiä aikoja.

Nyt kuitenkin uuden työn alettua huomasin saman vaivan palautuvan. Aikaisemmin työhöni ei kuulunut juuri lainkaan näyttöpäätetyöskentelyä, mutta nyt ruutuaikaa voi kertyä helposti päivän aikana yli kahdeksan tuntia.  Huomasinkin nopeastia, että silmäni väsyivät helposti ja päätäni alkoi särkemään jo työpäivän aikana. Tämän takia, suuntasin taas optikolle tarkistuttamaan näköni. Linseihin lisättiin hieman tehoa ja samalla päivitin sankani. 

Arabianrannassa sijaitsevassa Silmäset optikkoliikkeessä palvelu oli asiantuntevaa ja ystävällistä. Olin kuullut useita kehuja heidän asiakaspalvelusta ja liikkeen valikoimasta jo aikaisemmin, mutta suurin positiivinen yllätys oli asioiden hoitamisen ripeys. Sain nimittäin saman päivän aikana hoidettua optikkokäynnin ja vielä uudet lasit mukaani. 

Näköni on vieläkin ihan hyvä, enkä tarvitse laseja juurikaan esimerkiksi vapaalla, mutta töissä ero on huomattava. Silmät eivät väsähdä päivän aikana ja turhat päänsäryt ovat historiaa. Seuraava optikkokäyntiä ei varmasti kannata odottaa ihan 11 vuotta, mutta uskon pärjääväni näillä laseilla taas pitkän tovin!

Ladataan...

Ladataan...
Mutsilook

Viime lauantaina pakkasimme heti aamusta kamamme kasaan. Otimme mukaamme potkupyörän sekä rattaat, ja suuntasimme kohti Suomenlinnaa. Pikkuinen oli erityisen innoissaan uudesta pyöräretkestä hieman taas erilaisissa maisemissa ja lyhyestä lauttamatkasta Kauppatorilta Suomenlinnaan.

Täytyy myöntää, että meitä jännitti Mirkon kanssa hieman aluksi, olimmeko valinneet parhaimman mahdollisen pyöräilykohteen aurinkoiselle lauantaipäivälle. Suomenlissa nimittäin tunnetusti kuhisee ihmisiä kesäisin kuin muurahaispesässä. Pienellä taktikoinnilla reittien suhteen, syrjäisimmillä teillä, saimme kuitenkin kulkea melkeimpä ihan omassa rauhassa ilman ihmismassoja ja turhaa stressiä. Vilkkaimmilla mukulakivikaduilla pikkuinen taas päätti itse suosiolla jättää pyörän rattaiden kyytiin ja jatkoi kävellen tutkimusmatkaansa. 

Lopulta Suomenlinnassa riitti tekemistä koko päivälle. Kävimme syömässä vierassataman kupeessa olevassa viihtyisessä Cáfe Bar Valimossa, jonka menu ei petä koskaan. Ihailimme kauniita veneitä, rapsuttelimme koiria, ihmettelimme linnoituksia ja nautimme toistemme seurasta. Loppupäivästä meillä olikin rattaiden kyydissä väsynyt seikkailija, joka nukahti merituulen rauhoittaviin ääniin. Kaikenkaikkiaan siis ehdottomasti 10+ reissu, joka tarjosi hauskaa tekemistä ja nähtävää koko perheelle!

Meitä kiinnostaisi vierailla koko perheen voimin myös muissa Helsingin saarissa, joten kaikki suositukset otetaan vastaan! :) Kerro ihmeessä kokemuksia tai vinkkaa hyviä retkikohteita.

Ladataan...

Pages