[Seychellit] Täydellisen rannan etsintää La Diguella

La Diguen saari on monen Seychelli-reissaajan mielestä se ehdoton ykkössaari. Näin on meidänkin mielestämme, vaikka viihdyimme Mahellakin oikein mainiosti. Naapurisaaret ovat erilaisia

La Diguelle pääsee helposti Tallinnaan meneviä pikalauttoja muistuttavalla paatilla. Matka kestää noin 45 min ja maksaa noin 60 €. Liput lautalle voi ostaa TÄHÄN FIRMAN NIMI -sivuilta. Itse ostimme liput paria päivää ennakkoon, mutta varmuuden varoiksi kannattaa ne tietysti hankkia jo aikaisemmin.

La Digue on suhteellisen pieni – vain noin viisi kilometriä pitkä ja kolme kilometriä leveä. Saari on kuitenkin pullollaan toinen toistaan kauniimpia rantoja! Useimmille rannoille pääsee helpoiten pyörällä. Osalle (esim. Anse Marron) tarvitsee paikallisen oppaan tai venekyydin sillä kaikille rannoille ei mene käveltäviä polkuja. Me emme palkanneet opasta, mutta se voisi olla hauska seikkailu!

La Diguella on Mahea huomattavasti enemmän Seychelleille ominaisia isoja hämähäkkejä (nephila inaurata), ne kun viihtyvät saasteettomissa paikoissa. Tämä hieman jännitti meitä jo ennen koko matkaa! Monika on hämähäkkikammoinen ja oli aluksi kauhuissaan asiasta, mutta niihin tottui äkkiä ja rauhallisten hämähäkkien kanssa eläminen taisi jopa vähentää Monikan kammoa. Hämähäkit pysyvät siis paikoillaan verkoissaan puissa ja pensaissa eivätkä hiippaile nurkissa. Näimme niitä varmasti sata päivässä jos pyöräillessämme ympäri saarta, joten varaudu henkisesti sinäkin näihin uusiin ystäviin. Vinkki! Jos kauhistuttaa, anna näkemillesi hämähäkeille nimet sillä näet joka päivä ne samat sata pitkäjalkaa.

La Diguella ei ole autoliikennettä vaan kaikkialle hilpaistaan polkupyörällä. Vuokrasimme pyörämme hotelliltamme noin 6 € päivähintaan, mutta pyörät voi kyllä huoletta vuokrata koko La Diguella oleskelun ajaksi, niin hauska niillä on kierrellä saarta.

Hotellimme oli saaren länsirannalla, jossa käytännössä kaikki hotellit sijaitsevat kävelymatkan päässä satamasta. Kaukaisin seikkailumme oli Grande Anse ja Petite Anse -rannoille polkeminen ja matka sinne itsessään oli jo aivan ihastuttava. Tiet on päällystetty ja niitä on miellyttävä ajaa. Toki päiväntasaajan kuumuus tuo oman hieman hikisen aspektinsa pyöräretkeen.

Grande Anse ja Petite Anse

Nämä naapurirannat sijaitsevat saaren kaakkoisosassa, jonne oli matkaa hotelliltamme kolmisen kilometriä. Grande Anse rannan kupeessa on ravintola, joten tälle rannalle ei välttämättä tarvitse pakata eväitä. Ranta on kaunis ja aurinkoinen, mutta siellä ei ole ollenkaan suojaa porottavalta auringolta eikä Seychelleillä –ainakaan vielä – harrasteta aurinkovarjovuokrausta.

Päätimme varjoa kaipaavina kiivetä pienen nyppylän yli seuraavalle rannalle Petite Anselle, joka osoittautui hieman pienemmäksi mutta vähintään yhtä upeaksi rannaksi. Sielläkään ei kasvanut puita antamaan auringonsuojaa, mutta hetken pohdittuamme löytyi ratkaisu: päätimme mönkiä rannan reunan kivikon valtavien kivenmöhkäleiden muodostamaan luolaan! Muitakin turisteja hengaili kivien varjossa joten emme olleet täysin omituisia.

Petit Anselta löytyy pieni palmun lehvistä rakennettu rantakiska, jossa myydään kookoksia juotavaksi ja syötäväksi.

Aallot tällä rannalla olivat erityisesti Monikan mieleen. Ranta syveni nopeasti, vesi oli täydellisen turkoosia ja aallot sopivan voimakkaita, jotta meressä oli kiva peuhata. Biitsillä ei ollut kauheasti porukkaa joten täälläkin sai olla hyvin rauhassa. Iso peukku ja suositus tälle rannalle!

Anse Reunion

Hotellin omalla rannalla Anse Reuniolla emme käyneet kertaakaan uimassa mutta aamukävelyyn ja auringonlaskun ihasteluun se oli oikein mainio. Rannalta näkee kauniisti Mahen saaren joka siintää horisontissa vuoristoisena. Hiekka on täydellisen vaaleaa ja vesi hyvin matalaa. Aallot iskeytyvät kauempana riutan reunaan joten mitään aalloissa hyppelyä ei tällä rannalla voi harrastaa. Näimme myös aamiaispöydästä kun matalassa vedessä saalistettiin mustekaloja, jännää!

Anse Source D’argent

Seychellien ehkä kuuluisin ranta Anse Source D’argent osoittautui myös meidän lempirannaksemme. Kävimme siellä useana päivänä ja pitkä ranta erilaisine spotteineen tarjosi joka päivälle jotain uutta. Tältä rannalta löytyy hyvin suojaa kuumalta auringolta sillä puita on kivasti koko rannan matkalta. Puiden varjossa on myös muutama smoothie- ja drinkkikoju. Virkistävää välipalaa voi nautiskella pöydissä, ihastellen samalla upeaa rantaa ja turkoosia vettä.

Anse Source D’argentilla aallot pyörähtävät jo kauempana koralleihin ja ranta on matala joten soveltuu enemmän kevyeen pulikointiin ja vedessä hengailuun kuin uimiseen. Ranta on aika kivinen/korallinen, mutta näiden väleistä on hauska etsiä polkija ja bongailla kaloja. Näimmepä pikkuruisen minihainkin täällä!

Rannan erityistunnusmerkkeihin kuuluvat upeat isot vulkaaniset kivirykelmät ja pienet kalliot, joilla voi tekemiseb puutteen yllättäessä vaikka kiipeillä. Ja jos päätyy Anse Source D’argentille laskuveden aikaan pääsee kurkistelemaan erilaisiin onkaloihin ja kivien väliin jotka muulloin ovat veden vallassa.

Pitkän rannan varrelta löytyy varmasti tilaa ja omaa rauhaa, jos sitä on hakemassa.

kulttuuri suosittelen suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *