Lontoo

131007_4.jpg

131007_1.jpg

131007_2.jpg

131007_5.jpg

 

1027 museota ja galleriaa. Lontoossa on 1027 museota ja galleriaa, emmekä me vierailleet niistä yhdessäkään.

796 elokuvateatteria. Lontoossa on 796 elokuvateatteria, emmekä me käyneet katsomassa elokuvan elokuvaa, emme edes Dianaa.

20 astetta. Mutta oi, Lontoossa oli lämmintä. Taivaalliset 20 astetta.

Me nousimme, kun aurinko nousi. Avokkaat jalkaan, sukista viis, pitkähihainen t-paidan päälle ja ulos. Ensin aavemaisen, viikonlopuksi autioituneen Cityn läpi. Thamesin rantaa pitkin länteen, pitkäksi venähtäneitä varjoja kohti. Trikookinttuisia lenkkeilijöitä, konteilla lastattuja rahtilauttoja, penkille pussailemaan unohtunut pariskunta.

Sitten pohjoiseen ja vahingossa turistien tukehduttaman Covent Gardenin läpi. Hopeinen mies, sininen nainen ja Leonard Cohenin Dance Me to the End of Love trubaduurin kaiuttimista.

Sieltä rattaita työntävän partamiehen perässä takaisin itään. Muutama vesipisara ja koko ajan kansainvälisempää. Samosa-piiraita nälkään ja imelää Old Jamaica -inkiväärilimpparia janoon.

Välillä lepoa ja lopuksi harhailua Hoxton Square -aukiolla. Aurinko ei osunut yhteenkään aukiota reunustaneeseen terassiin, mutta puistonurmella kaipasin aurinkolasejani aina siihen asti, kunnes taivas oli roosaa ja pilvenhattarat repaleisia.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *