Suussa sulava porkkanakeitto
Ihana juhannus on nyt takana päin (säät olivat vain hieman surkeat).
Kauhean retkahduksen jälkeen on taas pakko ottaa itseä niskasta kiinni ja palata dieetin pariin.
Kylläkin hieman lempeällä laskulla…
Eli tällä porkkanakeitolla ajattelin lähteä tänään kohti kevyempiä viikkoja. Sen verran tuli juhannuksena mässäiltyä grilliherkkuja että loput 6 viikon dieetistä täytyy olla todella kiltisti!
Siis asiaan, eli haluan jakaa kanssanne reseptikansioni helmen. Tällä Teresa Välimäen aivan ihanalla reseptillä onnistuu todella helpolla loihtimaan todella suussa sulavan porkkanakeiton.
Itse en aiemmin ole ollut mikään kasvissosekeittojen ystävä, mutta tämän reseptin myötä on makuni muuttunut!
Tässä se siis on:
Nämä tarvitset:
- 500g porkkanoita
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- n. 8 dl kasvislientä
- 1-2 rkl ranskankermaa
- suolaa
- mustapippuria
- persiljaa hienonnettuna
Tee näin:
Kuori ja paloittele porkkanat sekä valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota porkkanoita ja valkosipulia hetki.
Lisää kasvisliemi.
Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta keitto tasaiseksi.
Lisää ranskankermaa maun mukaan ja kiehauta.
Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Ja sitten vaan nauttimaan ihanan samettisesta herkusta!!