Syksyn voimakeitto

Syksyllä on mielestäni aivan ihana tehdä kaikenlaisia lämmittäviä keittoja ja pataruokia.
Pimenevinä iltoina on rentouttavaa laittaa paljon kynttilöitä palamaan, takkaan tuli ja nauttia höyryävästä keitosta.

Tämä seuraava resepti on muutaman vuoden takaa ja teen sitä silloin tällöin, mutta varsinkin syksyllä ja talvella tulee tarve saada tätä ihanaa ”voimakeittoa”.
Keitto on todella ruokaisa ja täyteläinen; onkin vähän siinä ja siinä voiko sitä keitoksi kutsua kun lientä tulee aina liian vähän.
Tästä meillä lapsetkin tykkää ihan hulluna.
Keittosta saisi helposti eri variaatioita esim. jauhelihalla, lisäämällä tuoretta chiliä, vaihtamalla kerman kookosmaitoon tms., mutta itse tykkään tehdä keiton aina tällä reseptillä:

kanakeitto.jpg

Pasta-broilerikeitto

Nämä tarvitset:

  • 1 sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • n. 400-500g maustamattomia broilerisuikaleita
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 dl pastaa (esim. perhospastaa)
  • 6-7 dl vettä
  • kanaliemikuutio
  • suolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • paprikajauhetta (+ chilijauhetta)
  • 2 dl ruokakermaa
  • pinnalle persiljaa

Tee näin:

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi (tai suikaloi) paprika.
Kuullota sipuli, valkosipuli ja paprika pannulla öljyssä ja siirrä kattilaan.
Ruskista broilerisuikaleet, mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä nekin kattilaan.
Lisää pannulle hieman vettä ja ota maut talteen ja kaada kattilaan.
Lisää loppu vesi, liemikuutio ja tomaattimurska.
Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pasta ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.
Lisää lopuksi kerma ja kiehauta kertaalleen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Ripota pinnalle persiljasilppua.

 

Keitto on todella nopea ja yksinkertainen valmistaa.
Aikaa menee kaikkiaan n. 30min ja tästä ruokkii n. 5 henkilöä.

 

 

koti ruoka-ja-juoma diy