& food
No nyt olisi sitten vuorossa ensimmäinen ruoka-aiheinen kirjoitukseni.
Haluan jakaa kanssanne lemppari porkkanakakkuni ohjeen.
Ohje on todella helppo ja tällä onnistuu kokemattomampikin jauhopeukalo.
Kuva ei valitettavasti ole omasta kakustani vaan täältä
Olkaa siis hyvät:
Nämä tarvitset pohjaa varten:
4 kpl porkkanoita
4 kpl kananmunia
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1,5 dl öljyä
Nämä tarvitset kuorrutteeseen/ täytteeseen:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kpl appelsiini (mehu käsin puristettuna)
Koristeeksi
Hasselpähkinä rouhetta tai
marsipaanista muotoiltuja porkkanoita (saa myös valmiinaesim. konditorioista)
Tee näin:
- Raasta porkkanat
- Vispaa sokeri ja munat vaahdoksi
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää sokeri-munavaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet sekä öljy (vuorotellen kaikkia)
- Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi sekä öljyä vuoka vielä varmuuden vuoksi
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 190 asteessa n. 45 minuttia (älä avaa uunin luukkua ennen kuin aika on kulunut)
- Kumoa kakku vuoasta kun se on täysin jäähtynyt
Kuorrutus:
- Vispaa tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri sekä appelsiinin mehu tasaiseksi (huom! lisää appelsiinin mehua varovasti ettei täytteestä tule liian löysää, älä laita kaikkea kerralla)
- Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle (halutessasi voit laittaa osan kuorrutteesta kakun väliin)
- Koristele joko hasselpähkinärouheella tai marsipaaniporkkanoilla
- Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista
Sitten vaan ystäviä kylään ja kahvit tippumaan!
Nauttikaa!!!