& food

No nyt olisi sitten vuorossa ensimmäinen ruoka-aiheinen kirjoitukseni.
Haluan jakaa kanssanne lemppari porkkanakakkuni ohjeen.
Ohje on todella helppo ja tällä onnistuu kokemattomampikin jauhopeukalo.

porkkanakakku.jpg
Kuva ei valitettavasti ole omasta kakustani vaan täältä

Olkaa siis hyvät:

Nämä tarvitset pohjaa varten:

4 kpl porkkanoita
4 kpl kananmunia
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1,5 dl öljyä

Nämä tarvitset kuorrutteeseen/ täytteeseen:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kpl appelsiini (mehu käsin puristettuna)

Koristeeksi
Hasselpähkinä rouhetta tai
marsipaanista muotoiltuja porkkanoita (saa myös valmiinaesim.  konditorioista)

Tee näin:

  • Raasta porkkanat
  • Vispaa sokeri ja munat vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään
  • Lisää sokeri-munavaahtoon porkkanaraaste,  kuivat aineet sekä öljy (vuorotellen kaikkia)
  • Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi sekä öljyä vuoka vielä varmuuden vuoksi
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 190 asteessa n. 45 minuttia (älä avaa uunin luukkua ennen kuin aika on kulunut)
  • Kumoa kakku vuoasta kun se on täysin jäähtynyt

Kuorrutus:

  • Vispaa tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri sekä appelsiinin mehu tasaiseksi (huom! lisää appelsiinin mehua varovasti ettei täytteestä tule liian löysää, älä laita kaikkea kerralla)
  • Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle (halutessasi voit laittaa osan kuorrutteesta kakun väliin)
  • Koristele joko hasselpähkinärouheella tai marsipaaniporkkanoilla
  • Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista

Sitten vaan ystäviä kylään ja kahvit tippumaan!
Nauttikaa!!!

koti ruoka-ja-juoma diy