Sadepäivän pannari

Tämä Ahvenanamaan pannari, näytti niin syötävän hyvältä uudessa ruoka & viini lehdessä, että oli pakko laittaa kokeiluun. Ei mikään perinteinen resepti, mutta juuri sopiva ilostuttamaan harmaata sadepäivää  🙂 Kardemumma puskee sopivasti läpi ja riisipuuro maistuu ihanan makoisalle tässä reseptissä.

WP_000342.jpg

Resepti:

3-4 kananmunaa

1 dl sokeria

1/2 tl suolaa

2 tl kardemummaa

1 1/2 vehnäjauhoja (itse laitoin puolet spelttiä)

2 dl kylmää riisipuuroa (tai mannapuuroa)

7 dl maitoa

(2 rkl voita)

 

Vatkaa munat ja sokeri keskenään, sekoita  muut aineet joukkoon. Anna taikinan turvota 15-30min ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Korkeareunaiselle pellille ja uunissa n. 30min. Päälle kylmää rahkaa ja mustikoita ja avot!

Päivän salireenin tehot kompensoitiin kertaheitolla, mutta ehkä tämä oli pelastus raskausajan närästyksestä kärsivälle, sillä helpotti kummasti eikä ollut soppatorvi enään tulessa tämän jälkeen.

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma