Massaman Curry – Makujen aatelia

Mikä sopisi paremmin talviselle päivälle lounaaksi kuin Massaman Curry. Thaimaassa matkatessani pari vuotta sitten ihastuin täysin lähes kaikkiin sen tarjoamiin ruokiin, silloin päätin, että edes jotain ruokia pitää kokeilla myös kotona. Päällimmäisenä jäi mieleen tämä sekä PadThai, niitä on mukava aina silloin tällöin valmistaa. Tässä siis resepti kokeiltavaksi myös muille.

IMG_1758.JPG

IMG_1757.JPG

Ainesosat joita tarvitset (määriä saa höystää oman makumieltymyksen mukaan)300-500 g kanafilettä2-3 perunaa400g kookosmaitoa (ei light)1 pieni punainen paprika2 tl kookosöljy (vaihtoehtona esim. seesam öljy)1 punainen chili½ dl cashew pähkinöitä2 sipulia (esim. banaanishalotti)4 kynttä valkosipulia2tl raastettua inkiväärtä 1 sitruunaruohon varsi3 laakerinlehteä2 kaffir lime lehteä1 tl kurkumaa1 tl jauhettua korianteria½ tl valkopippuria1/8 tl kardemummaa1 tl tamarind (/soija)2 tl kalakastike1 tl ruokosokeri tai ruskea sokeriLimeä maun mukaan(Kevätsipuli)Lisukkeeksi esim. jasmin riisiTarvitset paistinpannua sekä isoa kannellista kattilaa  IMG_1748.JPG 1. Ota kaikki ainesosat valmiiksi. Valmista ensin Curry paste: Kuori valkosipulit, lohko 1 sipuli, poista chilin siemenet, leikkaa sitruunaruohon paksuin osa ja raasta inkivääri. Blendaa sekaisin nämä mikserissä.2. Tee mausteseos. Laita Curry paste pannulle ja kuullosta öljyssä, lisää hetken päästä mausteet ja lehdet sekä pilkottu cashew. Lisää sitten kanat pilkottuina ja ruskista. 3. Siirrä seos kattilaan ja lisää kookosmaito ja perunat sekä toinen sipuleista reilun kokoisina lohkoina. Keitä kokoon n. 20min4. Lisää paprikat ja ½ kevätsipulin vartta, keitä vielä 10min. Maista vielä ja lisää maun mukaan chiliä/kookosmaitoa/limeä väkevyyden mukaan. 5. Tarjoile riisin kanssa ja koristele annos kevätsipulilla tai esim. korianterilla. Nauti kuumana!   IMG_1763.JPG

koti ruoka-ja-juoma