Vehnätön banaani-avokado leipä
Tämä leiväksi kuvailtu syötävä on taivaallinen viikonloppu aamupala, tosin itse luokittelisin tämän herkun enemmän leivos/kakku kategoriaan.
Selailin nettisivuja hakusanoin banaanileipä, mutta koska en löytänyt mieleistäni reseptiä, jalostin sen muista resepteistä itse. Tähtäimenä oli tehdä hiukan normaalia banaanileipää terveellisempi versio, eli vähentää sokerin määrää sekä välttää valkoista vehnää. Ohje on itsessään helppo ja nopea, joten suosittelen kokeilemaan. Itse tein tämän kaveriksi avokado-suklaa rahkaa, joka kruunasi leivän. Koska leipä itsessään ei ollut niin makeaa, vaati se mielestäni kaveriksi jotain täyteläistä, toinen vaihtoehto on tietysti lisätä reseptiin esim. fariini tai muuta sokeria, jolloin saa makeamman leivän. Itse pidän tästä versiosta, koska voit vaikuttaa siihen, millä tavoin sen kanssa herkuttelet, maistuu meinaan myös pelkän voin tai maapähkinävoin kanssa.
Ainekset:
2 banaania
1 avokado (voit korvata myös yhdellä banaanilla)
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl kookosjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
kourallinen hasselpähkinää (tai muuta pähkinää)
2 kanamunaa
½ dl maitoa
2 rkl kookosöljyä (tai sulaa voita)
Laita kaikki kuivat aineet blenderiin ja sekoita jauhemaiseksi seokseksi. Siirrä nämä kulhoon ja laita kaikki loput aineet blenderiin, sekoita pieni hetki (sattumia saa jäädä). Yhdistä ainekset ja laita voideltuun vuokaan. Laita uuniin 175 astetta ja n. 30-40 minuuttia. Nauti kahvin kanssa.