Kikhernesalaatti Curry-kastikkeella

IMG_2216.jpg

Tämä proteiinipitoinen salaatti sopii hyvin lounaspöytään ja yllättää hyvyydellään, en olisi arvannut että kikherneestä saa oikeasti hyvän salaatin. Salaatti on keväisen raikas ja kastikkeessa on mukavasti potkua. Tuunasin hieman reseptiä, alkuperäisen ohjeen bongasin blogista

http://www.acouplecooks.com/2011/11/curried-chickpea-salad/

Ohjeesta tulee n. 3 isoa annosta

Ainekset:

1 pakkaus luomu kikherneitä (esim. go green)

1 omena

n. 10cm purjoa

1 iso porkkana

koristeeksi lehtipersiljaa

Kuori ja pilko ainekset. Murskaa kikherneitä hieman sauvasekoittimella, älä tee kokonaan massaa, vaan jätä myös kokonaisia herneitä. Valmista kastike ja sekoita salaattiin (tee halutessasi tuplamäärä ja laita osa sivuun). Halutessasi voit lisätä Cashew pähkinöitä salaattiin. Tarjoile kanan kanssa tai sellaisenaan.

Kastike: Huom tee kastike omien mieltymysten mukaan, saat siitä joko todella tujun tai mukavan lempeän.

Curry mauste 1- 1,5 tl

Maustamaton/Kreikkalainen jogurtti n. 1dl

Hunaja 1- 1,5 tl

Dijon sinappi 1- 1,5 tl

n. 2 tl sitruunamehua

Ripaus Cayanne pippuria

Suolaa ja pippuria

Sekoita aineet keskenään ja maista, lisää mausteita maun mukaan.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma