Kikhernesalaatti Curry-kastikkeella
Tämä proteiinipitoinen salaatti sopii hyvin lounaspöytään ja yllättää hyvyydellään, en olisi arvannut että kikherneestä saa oikeasti hyvän salaatin. Salaatti on keväisen raikas ja kastikkeessa on mukavasti potkua. Tuunasin hieman reseptiä, alkuperäisen ohjeen bongasin blogista
http://www.acouplecooks.com/2011/11/curried-chickpea-salad/
Ohjeesta tulee n. 3 isoa annosta
Ainekset:
1 pakkaus luomu kikherneitä (esim. go green)
1 omena
n. 10cm purjoa
1 iso porkkana
koristeeksi lehtipersiljaa
Kuori ja pilko ainekset. Murskaa kikherneitä hieman sauvasekoittimella, älä tee kokonaan massaa, vaan jätä myös kokonaisia herneitä. Valmista kastike ja sekoita salaattiin (tee halutessasi tuplamäärä ja laita osa sivuun). Halutessasi voit lisätä Cashew pähkinöitä salaattiin. Tarjoile kanan kanssa tai sellaisenaan.
Kastike: Huom tee kastike omien mieltymysten mukaan, saat siitä joko todella tujun tai mukavan lempeän.
Curry mauste 1- 1,5 tl
Maustamaton/Kreikkalainen jogurtti n. 1dl
Hunaja 1- 1,5 tl
Dijon sinappi 1- 1,5 tl
n. 2 tl sitruunamehua
Ripaus Cayanne pippuria
Suolaa ja pippuria
Sekoita aineet keskenään ja maista, lisää mausteita maun mukaan.