Maukas risotto ja muffinsit kesäkurpitsasta

IMG_0935.JPG

Sain naapuriltani itse kasvatetun kesäkurpitsan ja siitä piti keksiä jotain villiä ja hyvää näin sadepäivien ratoksi. Nämä reseptit yllättivät maukkadellaan ja niistä tulikin erityisen herkullisia. Ensiksi tein kesäkurpitsa-pekoni muffinsseja, aineksista jäi vielä puolet käyttämättä, joten laitoin tänään testaukseen oman risoton niistä, ja siitä vasta hyvää tulikin.

Suolaisten muffinssien perusohje on helppo, se on lainattu kädenvääntöä nimisestä ruokablogista.

Suolaiset muffinssit (10-12 muffinsia)

  • 5 dl vehnäjauhoja (voi laittaa esim. 3 dl vehnä- ja 2dl grahamjauhoja)
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl ruokaöljyä

Lisäksi: n. 80-100g pekonia (1/2 pkt) , puolikas iso kesäkurpitsa sekä mausteeksi paprikaa, yrttisekoitusta ja ripaus chiliä. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa munat, kermaviili, maito ja öljy. Sekoita jauhoseokseen. Kääntele haluamasi täyte tai mausteet taikinan joukkoon. Kaada taikina muffinsivuokiin. Paista uunissa n.15-20 minuuttia. 

IMG_0938.JPG

IMG_0942.JPG

 

Kesäkurpitsa-pekoni risotto kahdelle

  • 1,2 dl risottoriiisiä
  • 3 dl kanalientä
  • 20 g voita
  • 1/2 iso kesäkurpitsa
  • n. 80-100 g pekonia (1/2 pkt)
  • 1 dl maitoa
  • 1/4 pkt paprika koskenlaskijaa
  • ripaus chiliä

 

Kuullota riisi voissa ja lisää kanaliemi, kiehauta n. 15min. Raasta tällä välin kesäkurpitsa sekä pilko ja ruskista pekonit. Heitä pekonien joukkoon kesäkurpitsaraaste sekä valmistunut risotto. Lisää sekään n. dl maitoa sekä halutessasi vileä koskenlaskijaa tai esim. parmesan juustoa. Lämmitä vielä hetki. Tarjoile kuumana ja laita päälle esim. tuoreita yrttejä. 

IMG_0946.JPG

IMG_0947.JPG

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.