Maukas risotto ja muffinsit kesäkurpitsasta
Sain naapuriltani itse kasvatetun kesäkurpitsan ja siitä piti keksiä jotain villiä ja hyvää näin sadepäivien ratoksi. Nämä reseptit yllättivät maukkadellaan ja niistä tulikin erityisen herkullisia. Ensiksi tein kesäkurpitsa-pekoni muffinsseja, aineksista jäi vielä puolet käyttämättä, joten laitoin tänään testaukseen oman risoton niistä, ja siitä vasta hyvää tulikin.
Suolaisten muffinssien perusohje on helppo, se on lainattu kädenvääntöä nimisestä ruokablogista.
Suolaiset muffinssit (10-12 muffinsia)
- 5 dl vehnäjauhoja (voi laittaa esim. 3 dl vehnä- ja 2dl grahamjauhoja)
- 3 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 munaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dl maitoa
- 1 dl ruokaöljyä
Lisäksi: n. 80-100g pekonia (1/2 pkt) , puolikas iso kesäkurpitsa sekä mausteeksi paprikaa, yrttisekoitusta ja ripaus chiliä. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa munat, kermaviili, maito ja öljy. Sekoita jauhoseokseen. Kääntele haluamasi täyte tai mausteet taikinan joukkoon. Kaada taikina muffinsivuokiin. Paista uunissa n.15-20 minuuttia.
Kesäkurpitsa-pekoni risotto kahdelle
- 1,2 dl risottoriiisiä
- 3 dl kanalientä
- 20 g voita
- 1/2 iso kesäkurpitsa
- n. 80-100 g pekonia (1/2 pkt)
- 1 dl maitoa
- 1/4 pkt paprika koskenlaskijaa
- ripaus chiliä
Kuullota riisi voissa ja lisää kanaliemi, kiehauta n. 15min. Raasta tällä välin kesäkurpitsa sekä pilko ja ruskista pekonit. Heitä pekonien joukkoon kesäkurpitsaraaste sekä valmistunut risotto. Lisää sekään n. dl maitoa sekä halutessasi vileä koskenlaskijaa tai esim. parmesan juustoa. Lämmitä vielä hetki. Tarjoile kuumana ja laita päälle esim. tuoreita yrttejä.