Ihanat vappu reseptit

Vappuna tein ensimmäisetä kertaa munkkeja ja tuli keralla niin mahtavia, että pitää jakaa ne teille 🙂
img_0570.jpg

En usein noudata orjallisesti ohjeita, mutta näissä kai on jokin perusrunko, ainakin reseptit näyttivät samalta sivulla kuin sivulla.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 kpl kanamunia
1 kg karkeita venhäjauhoja (lopputuloksen kaiketi tulisi olla kuohkeampaa 🙂 )
100 g pehmää huoneenlämpoöstä margariinia

1 pkt Munkinpaistorasvaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet ja kananmunat. Alusta jauhoja vähän kerrallaan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa huolella, taikina jää melko pehmeäksi. Anna kohota reilun aikaa kaksinkertaiseksi. Pyöräytä kädellä pulleat pallot leivinpaperille (n. 20 kpl)  ja kohota taas. Laita rasva sulamaan kattilaan. Muotoile munkeista rinkilät ja ala paistopuuhiin.

img_0551.jpg

Mittari oli itsellä suureksi avuksi, lämpötilä koko ajan 170-180 asteen välillä, munkkia paiston reilun minuutin per puoli. Luin jotain arvosteluja, että millä rasvalla tulee paras lopputulos, rypsiöljy lytättiin ja kova rasva nostettiin suosioon,sillä se ei pilaa kuohkeutta eikä imeydy kuulema munkkiin niin kovin, sen testin mukaan kookosrasva oli paras mutta munkipaistorasvalla lopputulos oli mielestäni erinomainen.

Myös tonnikala pastasalaatista tuli todella maistuvaa.

img_0594.jpg

Tähän voi laittaa näppituntumalla määriä mutta ainesosat olivat seuraavaat:

Luomu ruispastaa 1/2 pkt
liemikuutio
2 prk tonnikalaa
1 paprika
2 tomaattia
1 sipuli (pientä silppua)
kourallinen koskenlaskija rakeista juustoa
chiliöljyssä marinoituja valkosipuleja ja öljylientä
Tuoretta ananasta maun mukaan
2 rkl kapriksia

Kastike:
Oliiviöljyä
Tummaa balsamicoa
Sitruunan ja limen mehua
Dijon sinappia 1 rkl
sokeria
suolaa
mustapippuria näppituntumalla

 

Tämän lisäksi vappu menuussa oli vaikka mitä herkullista. Ystäväni  (http://www.lily.fi/palsta/culinarista) teki ihanaa perunasalattiia ja leipää, jonka resepti napattiin täältä lilyn sivuilta. Lisäksi avattiin tietenkin grillikausi ja paistateltiin pari tuntia auringon lämmössä, vapusta tuli mitä parhain!

img_0582.jpg   img_0587.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma Sisustus