Raparperi kesä – Raparperimuffinssi resepti

Mulla on maailman ihanin anoppi, sain varmasti ainakin 5kg raparperia ja siitä onkin nyt kokkailtu kaiken näköistä, tässä niistä hieman kuvasarjaa sekä hyvä resepti.

WP_000374.jpg

Hyvä raparperipiirakka Old School tyyliin. Suussasulava löysähkö hillomainen täyte kruunattuna vaniljakastikkeella. Resepti taitaa löytyä viimeisestä pirkka lehdestä.

WP_000367.jpg

WP_000370.jpg

Ihanat rapareri pullamuffinit ja alla resepti:

WP_000383.jpg

5 dl jauhoja (2dl spelttijauhoja, 1 dl mantelijauhoja, 2dl vehnäjauhoja)

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

2 dl kermaviiliä

3 kpl kanamunia

100g margariinia

2 vartta raparperia n.3-4dl (itse pistin isoja varsia että sai makua paljon)

kookoshiutaleita maun mukaan, itse laitoin n. 1 dl

Sekoita kuivat aineet keskenään. Hauduta raparperia kattilassa ja laita kookoshiutaleet sekä ripaus vettä mukaan. Jätä puolikypsiksi.

Yhdistä märät ainekset kuivien aineiden sekaan ja maistele että sokerin määrä on kohillaan, laita muffinssi vuokiin, taikina on löysää. Laita uuniin n.200 astetta 20-25min. Tarjoile jäätelön kera tai sellaisenaan. Takuuhyvää ja nopeaa :)

 

WP_000391.jpg

Raparperimehua: Ainekset raparperia, lisää raparperia, vähän vettä ja sokeria maun mukaan ja pata porisemaan. Lisämakua vadelmamurskasta ja vaniljasokerista. Raikasta mintun lehdillä.

Näiden lisäksi on hilloketta sekä sorbettia kokeiltu. Vielä melkein puolet jäljellä, mitäköhän kivaa lopuista keksisi :)

koti ruoka-ja-juoma