Blaah matikkaa ja kaksoistutkinnon rankkuus

Huoh! Pitkästä aikaa

Nyt olen opiskellut puoli vuotta lukiossa ja ammattikoulussa. Pakko sanoa, ettö on kyllä rankempaa mitä olisin koskaan voinut odottaakkaan. Hyppytunteja on paljon mutta nekin menevät opiskellessa.

Ensimmäinen lukion jakso meni rimaa hipoen läpi arvosanoin: Matikka 5, Englanti 5 ja Äidinkieli 8. Ei kauheen hyvin siis… No nyt on toinen jakso kohta ohi ja voin jo ennustaa tulevat arvosanat… Kaksoistutkinto ei ole niin helppoa miltä se näyttää. Tämä on todellakin rankkaa, eikä vapaa-aikaa oikein ole kunnolla. Päivät ovat pitkiä ja rankkoja. Pitkä englanti, lyhyt matikka, pitkä äidinkieli ja kohta alkaa terveystieto.

Päiväni alkaa siitä, kun herätys soi kello 5.25. Siitä nousen ylös ja menen tekemään aamupalaa. Laittaudun ja lähden sitten kello 6.43 bussilla kohti Hervantaa. Saavun Pyynikintorille noin 7.00 ja odotan bussia kymmenisen minuuttia. Olen koululla siinä 7.40 aikoihin ja odottelen tunnin alkua noin 20 minuuttia. Ensimmäiset tunnit olen puoliunessa ja ruokailuun mennään 10.45 tai 11.45. Sitten on vielä jotain amiksen opintoja. Muut luokkalaiset pääsevät 14.00 mutta minä jään vielä opiskelemaan pariksi tunniksi. Ekassa jaksossa olin jopa viiteen asti koulussa.

Olen kotona aikaisintaan viideltä illalla lukiopöivisin. Teen läksyt ja menen nukkumaan aikaisintaan kymmeneltä. Jos läksyjä on paljon, nukkumaanmeno venyy urakalla. Tiistaisin minulla 2-4tuntia hyppytunteja ja silloin opiskelen ja teen tehtäviä. Siitä seuraa päänsärkyä ja matikan tunneille mennään puolivaloilla.

Kaksoistutkinto on oikeesti niitä varten, jotka omistavat elämänsä koululle ja opiskelulle.

tyo-ja-raha opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *