Päivitystä

Alkushokki

Olen asunut nyt Helsingissä kuukauden. Kulttuurishokki on ollu melkoinen, kamalasti ihmisiä ja kellään ei ole aikaa toisilleen.. Positiivista on se, että täällä ei ainakaan lopu tekeminen kesken. Joka päivä jossain tapahtuu jotain. Keikkoja, tapahtumia, baareja, mitä vain.  Tutustuin vieläpä sattumalta erääseen toiseen entiseen oululaiseen ja ollaan yhdessä tutustuttu uuden kaupungin saloihin.

Toinen shokin aihe on se, että minua ei murteeni takia ymmärretä täällä. Välillä kun avaan suuni tuntuu, että minua katsotaan kuin halpaa makkaraa. Se on hieman rasittavaa, etenkin kun ei paikallisetkaan mitään täydellistä suomea puhu.

 

Työ ja asuminen

Kaksi isoa kysymysmerkkiä tänne muuttaessa olivat työ ja asunto. Löysin vuokra-asunnon Oulunkylästä erään tuttuni kautta. Hänen perheenjäsenellään oli asunto, pieni kaksio, jossa nyt asustelen. Vähän hirvittää vuokra, joka on lähes tuplasti kalliimpi kuin Oulussa.Oulunkylä – Oulu, melkein sama!

Mulla kävi ihan mieletön tuuri. Löysin työpaikan viime viikolla. Googlettelin avoimet työpaikat -hakusanalla ja tuntui, että on aivan mahdotonta löytää netistä töitä. Liikaa vaihtoehtoja.. Päätin sitten kokeilla ja kävelin sisään lähellä kotiani sijaitsevan rekrytointi-yrityksen toimistoon Postipuistossa. Työnhaussa minua auttoi valtavasti tämä kyseinen henkilöstövuokrausyritys Wellpack Oy. Heiltä sain muun muassa apua hyvän CV:n tekemiseen. Löysin myös työpaikan heidän kautta, jossa aloitin viime viikolla. Onneksi löysin töitä niin nopeasti. Muuten olisi hyvin vaikeaa asua näin kalliissa kaupungissa. Kiitos Wellpack!

Mitä seuraavaksi?

Kotoutuminen Helsinkiin jatkuu vielä, ja todennäköisesti pitkään jatkuukin. Tuntuu, kun olisi uusi elämä alkanut. Toivottavasti saan ympärilleni pian uuden tuttavaporukan. Töissä on ainakin niin mukavaa jengiä, että eiköhän aika nopeasti. Nyt ainakin seuraavat viikot menee töitä tehden ja Hesaan tutustuen. Pitää käydä ainakin Korkeasaaressa, Tuomiokirkossa, Olympiastadionilla ja Ateneumissa.

Ikävä vanhoja tuttujakin, pitäkää Oulussa lippu korkealla! Tulen käymään viimeistään ensi jouluna 🙂

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *