Marjamuija

Nyt se on alkanut! Marjakausi ❤️

Meillä koko perhe syö marjoja, niitä käytetään puuron päällä, mehuihin, soppiin, leivontaan. Ja syödään tottakai paljaaltaan! Meidän sato ei ole vielä lähtenyt vauhtiin, nämä aamupala puurot sai marjansa ruokakaupan pihassa olleen kojun antimista. Mutta ajattelin tähän listata mitä marjapuskia meiltä löytyy ja mitä niistä yleensä valmistetaan!

Mustaviinimarjat ja punaviinimarjat meillä menee täysin mehustukseen, toki sekaan päätyy usein jos edellisiltä vuosilta on pakkaseen unohtunut jotain. Karviaiset (meillä punaisia) menee myös todella usein mehuun, joskus saatan tehdä myös soppaa ja hilloa.

Tyrni, mansikat, vadelmat ja karhunvatukat päätyy puuron päälle tai erilaisiin jälkiruokiin/leivonnaisiin. Karhunvatukat on meillä vielä niin pikkuruisia taimia ettei tälle kesää vielä satoa tee, mutta jatkossa!

Kirsikka, omena ja aronia menee usein mehuun ja omenasta ja kirsikoista leivon, itse en ole kirsikan ystävä joten hieman välttelen niitä ja toivon perheen miesväen syövän ne… Tai lahjoitan naapurille!

Mustikkaa tulee poimittua syksyisin runsaasti, sitä syödään puuroissa ja rahkan seassa, sitä en yleensä raaski mehustaa koska kaikki mitä tulee niin myös menee. Puolukoita poimin sen verran että saan tehtyä puolukka survosta kaalilaatikon ja lihamurekkeen kaveriksi.

Keräättekö te marjat talteen?

-Annukka / Myrskyluodon Muija

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *