Ladataan...

Hain kaupasta jauhelihaa, suippopaprikaa, kesäkurpitsan ja tomaattikastiketta. Porkkanoita, sipuli ja valkosipuli löytyi kotoa. Lapsi halusi raastaa ja se sujuikin hyvin. Hän innostui asiasta niin paljon, että söi sekä porkkanaa, että kesäkurpitsaa vähän vahingossa. Ja samassa imussa pienempikin innostui raasteen syömisestä. Lasten osallistaminen on toiminut hyvin, kun nälkäkiukkuisia ei tarvitse yrittää viihdyttää, vaan heistä on oikeasti hyötyä.

Itse pilkoin kovemmat kasvikset ja valmistin kastikkeen samaan aikaan, kun lapset tekivät ja söivät alkuraastetta. Raastetta laitettiin myös kastikkeeseen.

Myös itse kastike oli menestys, syötiin kaikki sitä mielellään ja mikään kasvis ei ollut tänään ongelma, ihan täydellistä. Toki ymmärrän, että tänään oli hyvä päivä, joskus tuulet ei ole näin suopeat, mutta huippujuttu, että onnistui näin hyvin. Ja jäi vielä huomisellekin.

 

 

Ladataan...

Kiireisen duunipäivän jälkeen tavoitteena oli päästä helpolla, ostin pakastejuureksia ja makkaraa, maustoin liemen valmiilla liemikuutiolla. En tavoitellut gurmeeta, enkä sitä saanut. Kotona pienempi sai kaataa juurekset kattilaan ja isompi pilkkoa makkarat. Osallistuminen oli huippujuttu molemmista selvästi.

Juuresseoksessa oli lähinnä lanttua ja porkkanaa. Skidit valkkasi keitosta makkarat ja kannustuksesta jonkun porkkanan, mutta ei ollut menestys tämä keitto. Täytyy ensikerralla valita juurekset tarkemmin, muttaensi askel kohti monipuolisempaa ja vähä-Wolttisempaa arkea alkoi.