Samperin gluteeniton!

Meille on tulossa viikonloppuna vieraita ja ajattelin leipoa yhden keliaakikon johdosta gluteenitonta tarjottavaa. Ekaa kertaa. Eihän se voi sen vaikeampaa olla, kuin normaalilla jauholla leipominen, ajattelin. Ovat kalliimpiakin nuo gluteenittomat jauhot, eihän ne voi mennä pilalle. Tai no ei ne jauhot menekään, mutta niillä taiottava leipomus.

image.jpeg

Toiveikkaana maistelin taikinaakin. Hyvää oli. Pistin uuniin ja tuoksu oli hyvä. Pitkän aikaan näyttikin hyvältä. Sitten taikina lähti valumaan vuoassa olevan keskireiän yli. No ei se mitään, näytti vuokaan taikinaa jäävän. Ja edelleen näytti ihan hyvältä.

image_2.jpeg

Sitten paistoajan loppua lähetessä tapahtui romahdus. Totaalinen lässähdys. 

image_0.jpeg

Mutta kai se ihan hyvän makuista on. Ainakin ne reiässä paistuneet taikinat maistelin murusina. Jos ei tosta kasassa pysyvää kakkua saa niin menee ne murut sit vaikka jäätelön kanssa lusikoiden. Ainakin yritin huomioida vieraani allergian. Mutta aina ei vaan onnistu.

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe DIY