Suussa sulavaa ja suklaista…

IMG_6139.JPG

Viikonloppuna juhlimme isäni syntymäpäivää…. koska Isäni on saksalainen syntyjään, halusin tehdä jotain saksalaista herkkua…

Tämä suussasulava kakku on varsinkin aikuisen makuun juuri täydellinen juhlaherkku…näyttävä ja maistuva kakku on myös helppo valmistaa.  Pohja:6 kananmunaa3dl sokeria1,5dl tummaa kaakaojauhetta 1,5dl vehnäjauhoja Täyte:1kg tuoreita kirsikoita2-3dl Kirsberrya ( löytyy alkosta)1rkl sokeria 5dl kuohukermaa2prk smetanaa1tl vaniliinisokeria3rkl sokeria Päälle:1,5 dl kuohukermaa150g tummaa suklaata kermavaahtoakirsikoitavalkosuklaata 1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon siivilöity  jauho, sekä kaakaojauhe varovasti taikinaan käännellen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.  2. Puolita kirsikat ja poista kivi. Laita kirsikat kulhoon ja kaada päälle Kirsberrya ja ripaus sokeria. Anna marinoitua 1-2 tuntia jääkaapissa, Muista sekoittaa välillä, jotta kaikki kirsikat maustuvat. 3. Vatkaa kerma ja sokerit ja lisää lopuksi smetana. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen kerros kakkupohjan alimmaiseksi, kostuta pohja kirsikoiden marinointiliemellä ja laita päälle puolet kirsikosta.  Lisää puolet kermasta kirsikoiden päälle ja täytä loppu kakku samoin. Muista kostuttaa myös kakun päälinkansi. 4. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää suklaapalat ja anna niiden sulaa ja sekoita kokoajan kevyesti, jotta seos ei pala pohjaan.Kaada hieman jäähtynyt suklaa kakun pinnalle ja anna suklaan valua hieman myös reunoille. 5. Koristele kirsoikoilla, kermaruusukkeilla ja sulatetulla valkosuklaalla…ja käytä mielikuvitustasi…  

IMG_6140.JPG

IMG_6141.JPG

IMG_6142.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma DIY