Ansaitset hyvää seksiä, nainen!

Yllä olevan kuvan tarkoitus ei ole painostaa tai ehdottaa ketään tekemään mitään mitä ei halua, vaan herättää huomiota ja avata keskustelua siitä, miksi heterosuhteessa niin monen naisen on vaikea kertoa seksiin liittyvistä tarpeistaan . Siinä missä miespuolisen kumppanin koetaan pyytävän mutkattomasti suihinottoa, naisen on vaikea kertoa haluistaan ja pyytää esimerkiksi suuseksiä. Naiset joiden kanssa olen asiasta puhunut kuvailevat monesti itseään aktiivisiksi sängyssä ja huolehtivansa ensisijaisesti kumppanin tyydytyksestä.

Puhumattomuuteen ja oman nautinnon sivuuttamiseen voi olla monia syitä. Esimerkiksi häpeä, aikaisemmat huonot kokemukset tai kommentit, omien sukuelinten vieraus, pelko vulvan hajusta tai rumuudesta,  epävarmuus kehosta, vaikeus luottaa kumppaniin, stressi orgasmin saamisen kestämisestä  tai se, ettei haluta olla vaivaksi. On ehkä totuttu olemaan muita varten ja  uhrataan oma hyvinvointi toisen vuoksi. Tähän vaikuttaa mm. lapsuuden turvallisuus/turvattomuus ja saadut esimerkit naiseudesta,sukupuoliroolit joissa naiset ovat kilttejä ja miehet saavat vaatia sekä historia, jossa naisen nautintoa on vähätelty, arvosteltu ja nähty uhkana. Kiltti tyttö on hyvä tyttö, ja myöhemmin nainen, joka ei vaadi tai pyydä vaan on seksissä ensisijaisesti kumppanin orgasmia varten. Moni nainen kertoo haluavansa suuseksiä, mutta kumppanin antaessa sitä  rentoutuminen tuntuu mahdottomalta. Mietitään mitäköhän kumppanin ajatuksissa liikkuu, onkohan sillä niska jo ihan jumissa, onko tämä sen mielestä ällöttävää,mihin laitan kädet, enhän mä edes näe sen kasvoja ison mahani takaa, onko mulla rumat häpyhuulet , tuliko sheivattua huonosti, kauankohan se jaksaa nuolla, voisko tämä jo olla ohi..Omaa seksuaalihistoriaa ja sen vakutuksia seksiin ja omien tarpeiden arvostamiseen on hyvä käydä läpi esimerkiksi seksuaaliterapiassa.

Jokainen on lopulta vastuussa omasta orgasmistaan. Terve itsekkyys petipuuhissa on hyväksi, kunhan ketään ei painosteta tai loukata. Kuinka arvokkaana koet oman orgasmin?  Sen miettimisestä on hyvä aloittaa. Seksi on paikalla olevien ihmisten yhteinen tilanne jossa ollaan halusta nauttia ja tuottaa nautintoa. Orgasmiaan voi auttaa seksin aikana, esimerkiksi stimuloimalla klitorista yhdynnän aikana itse. Mieskin voi kokea sen kiihottavana kun nainen hyväilee itseään, vaikka tarkoitus on ensisijaisesti tuottaa itselle nautintoa. Jos orgasmin saaminen yhdessä toisen kanssa tuntuu hankalalta, harjoittele sitä ensin yksin. Mikäli sooloseksi on sulle jo tuttua, kokeile lisätä siihen fantasia haluamastasi seksistä. Voit käyttää fantasiaa seksitilanteessa kumppanin kanssa, omassa mielessäsi. Jos itsetyydytys on vierasta, harjoittele tunnistamaan minkälaisesta kosketuksesta pidät ja missä kohdassa vartaloa ja vulvaa. Sormien lisäksi voi käyttää klitoriskiihottimia ja dildoja, tai jos ne pelottavat, esimerkiksi suihkuletku ilman suihkun päätä voi tuntua hyvältä. Näitä kaikkia voi käyttää myös yhdessä seksikumppanin kanssa. Oikeanlaista orgasmia ei ole olemassa; kaikki, mikä toimii  hyvin ,on oikein. Päästä irti elokuvien kiihkeistä rakastestelukohtauksista; oikeassa elämässä seksi on monesti enemmän tai vähemmän kaukana niistä.

Jos kaipaat kumppaniltasi enemmän huomiota, erilaista kosketusta tai että orgasmi olisi kiva saada muutenkin kuin oman käden avulla on tilanteeseen vain yksi ratkaisu: puhuminen.  Omista fiiliksistään kertominen on ainoa tapa varmistaa, että molemmat ymmärtävät toisiaan. Tarvittaessa voit/voitte hakea apua esimerkiksi seksuaaliterapiasta.

Erikseen on sitten tilanteet, joissa kumppani on kiinnostunut vain omasta tyydytyksestään. Silloin omien tarpeiden ilmaiseminen vo olla entistä hankalampaa, ja vaatii vieläkin enemmän ohjien ottamista omiin käsiin. Jos kyseessä on vakiokumppani on tietenkin tarpeen miettiä, miksi kumpikaan ei arvosta naisen tyydytystä ja tarkastella suhteen vuorovaikutusta ja dynamiikkaa.

Marja Kihlströmin kirja  Iso O -matkaopas huipulle – kertoo erilaisten naisten erilaisista orgasmeista ja niiden puutteesta . Suosittelen luettavaksi niin naiselle kun tämän kumppanillekin. Tänään julkaistu Iso O harjoituskirja on multa vielä lukematta, mutta varmasti täydentää hyvin edellistä kirjaa ja vie harjoitusten kautta käytäntöön.

Vastaanottoni löydät netistä: www.seksuaaliterapia-helsinki.fi

suhteet seksi hyva-olo rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *