Bon Appétit

Hyvä ruoka, parempi mieli sanoo Saarioinenkin.

Parhaan ystävättäreni äidin kanssa pääsimme kokemaan kulinaarisia iloja Viking Cooking Schoolissa, jonne hän osti minulle syntymäpäivälahjaksi kurssin. Olemme molemmat innokkaita ruuanlaittajia ja käyneet aiemminkin yhdessä muutamilla kursseilla. Edelliset kurssit on järjestänyt Kings Cooking School ja ne toimivat demonstration –pohjalta eli kurssilaiset seuraavat pääkokin työskentelyä ja nauttivat lopputuloksesta

Tällä kertaa osallistuimme kuitenkin Viking Cooking Schoolin kurssille joka sijaitsee Natirar / Peapack-Gladstone, New Jerseyssä. Paikka on Marokon kuninkaan entinen kesähuvila joka toimii nykyisin juhlapaikkana. Entisiin autotallitiloihin on rakennettu upea ravintola jonka toisessa päädysä on Viking Cooking School. Päärakennus on edelleen muutostöiden alla ja sinne on tulossa sekä hotelli että kylpylä. Alue on kaunis ja rauhallinen, paikka kaikenkaikkiaan tutustumisen arvoinen.

8_3.jpg

13_0.jpg

14_0.jpg

Illan tärkein aihe oli kuitenkin ruoka. Pääkokki ja opettaja oli Michael Salvatore joka päätoimenaan on Cisco Coperaten toimiston pääkokki ja vetää viikonloppuisin ruokakursseja. Michael totesi heti alkuun että tulossa ei ole maisteluilta vaan edessämme on pian kunnon ateria.

Kurssi alkoi iltaviideltä ja osallistujia oli 12 henkeä. Osallistujista neljä oli miehiä mikä selittynee kurssin aiheella: kalaruuat grillissä.

2_0.jpg

menu.jpg

Ohjaajamme jakoi meidät neljään ryhmään ja oma ryhmäni sai tehtäväksi valmistaa Grilled Shrimp Salsan. Olin ensin ihmeissäni miten toimia mutta opin nopeasti kuinka katkaravut pujotettiin bambutikkuihin. Pääsin myös kuorimaan inkiväärin, pilkkomaan kevätsipulin varsia ja tortillalastuja. Samalla valkoviiniä siemaillessa tuntui että homma sujuu kuin tanssi. Olimme koko ryhmän edessä tekemässä salsaa ja opimme ohjaajaltamme jatkuvasti uusia, käyttökelpoisia tekniikoita. Kun olimme marinoineet katkaravut seesamiöljyllä, valkosipulilla ja inkiväärillä oli aika suunnata grillin ääreen.

Sain kunnian toimia grillimestarina ja tietenkin jännitti kun melkein 15 silmäparia tarkkailee seläntakana kuinka osaan ravut kääntää ja miten toimin. Lopputulos oli kuitenkin mainio.

3_1.jpg

Seuraava ryhmä valmisti  Tuscan Tuna & Canelli Salad. Tonnikalapihvien koon nähdessäni, totesin työparilleni että tulossa ei todellakaan ole maistelumenu vaan saadaan syödä kunnolla. Tonnikalapihveistä tuli kauniita ja ne maistuivat mahtaville. Michaelin vinkki oli tainnuttaa punasipulien voimakas maku laittamalla sipulit hetkeksi jäihin.

5_1.jpg

12_0.jpg

15.jpg

Kolmas ryhmä valmisti meille Salmon Madras Glazed with  Double Cream Brie. Meille opastettiin kuinka kala oikeaoppisesti kypsennetään grillissä ja briejuusto oli uusi ja miellyttävä makupari kalalle.

16.jpg

6.jpg

7_0.jpg

Viimeinen ryhmä valmisti meille Grilled Lobster Tail with Pesto Butter and Tomato Basil Coulis. Hummerit tosin olivat jo valmiiksi leikatut mutta ryhmä grillasi ne ja valmisti kastikkeen.

Lopputulos oli herkullinen.

11.jpg

1_1.jpg

Illan päätti valmiiksitehty, raikas mansikka-raparperipiiras kevytkermavaahdolla. Kalaruokien grillauksen saloihin perehtyneinä päätimme kurssin 8:30 PM.

Kurssi oli täysin hintansa arvoinen ja puitteet olivat hyvät. Totesimme seuralaiseni kanssa että verrattuna aiempiin Kings –kursseihin tämä oli omaa luokkaansa ja päätimme seurata tulevaa kurssitarjontaa. Koska workshopeissa ei ole tilaa kuin 12:lle osallistujalle ja demonsration –kursseilla paikkoja on 20, täytyy olla nopea saadakseen paikan. Tiloissa on mahdollista saada myös viinikoulutusta ja yksityistunteja.

9_1.jpg

Kesä on kuitenkin tulossa, grillikausi alkaa ja mikä parempi vaihtoehto makkaralle olisi kuin raikkaat merenelävät: lohi, hummeri, ravut tai vaikkapa tonnikala.

Ihanaa grillikauden alkua ja Bon Appétit !

Linkit:

http://www.vikingrange.com/consumer/cookingschool/location_overview.jsp?id=cat13240023

http://www.natirar.com/

Kuvat blogi kirjoittajan omia, kopiointi kielletty ilman lupaa.

Koti Ruoka ja juoma

All inclusive vai omatoimi matkailua

On kiirastorstain aamu ja olen päättänyt ottaa muutaman lomapäivän ja suunnata Punta Canaan, Dominikaaniseen tasavaltaan. Kohteeseen päädyin eräänä tammikuisena lauantai-iltana kun arvoin Pääsiäisen matkakohdetta; Puerto Rico, Neitsytsaaret, Meksiko tai Dominikaaninen.

20.jpg

Etukäteen muistilistallani oli:

– Älä syö kuorittuja hedelmiä / tuoretta salaattua

– Juo vain pullotettua vettä

– Älä poistu resort-alueelta sillä se ei välttämättä ole turvallista

Lento Newarkin kentältä Punta Canaan on suora ja kestää noin 4 tuntia. Saapuessani määränpäähän oli kentällä vastassa miesorkesteri soittamassa merengeä, pääsin paikalliseen rytmiin välittömästi ja ensivaikutelma oli hyvä.

2.jpg

Hotellin olin varannut tuttuun tapaan netin kautta, valintani oli Palladium Resort joka sijaitsi noin puolen tunnin taksimatkan päässä lentokentältä. Taksimatkan maisemat eivät olleet kovin imartelevat: kuivaa maata ja taloja siellä täällä. Konekiväärein varustettuja poliiseja. Melko kurjan oloista eikä todellakaan antanut mitään WOW-efektiä.

Hotellille saavuttaessa tilanne kuitenkin muuttui, kohteeni oli adults only ja huoneeni oli tilava, siinä oli oma poreamme ja omalta pieneltä patiolta pääsi suoraan uima-altaaseen. Resort on all-inclusive ja odotellessani huoneeni vapautumista nautiskelin muutaman lasillisen sampanjaa. Huoneeseeni kuului myös hovimestaripalvelu mutta olin omatoiminen, avasin rommipullon ja tein itselleni drinkin ja pulahdin altaaseen.

5.jpg

6.jpg

4.jpg

3.jpg

8.jpg

Illalla lähdin tutkimaan aluetta tarkemmin. Paikka oli pieni kylä jonne oli rakennettu huoneistojen lisäksi kauppakuja ja seitsemän erilaista ravintolaa. Valintaa oli niin japanilaisen sushiravintolan, italialaisen, brasilialaisen pihviravintolan kuin kalaravintolankin välillä. Lisäksi oli valtaisa perusbuffet-pöytä.
Koska minua oli varoitettu syömästä mitään tuoretta söin oikeastaan vain friteerattua tai muuten epäterveellistä kypsennettyä ruokaa. En myöskään juonut drinkkejä joissa olisi ollut jäitä. Ja kun ravintoloissa oli valittavana vain kahta eri viiniä, mietin että all inclusive ei taida olla minun juttuni. Baareja oli kuitenkin joka nurkassa joten kuohuviinitankkaus sujui mainiosti. Alueella olisi päässyt liikkumaan golfkärryillä mutta itse kävelin mielelläni.

Asia, johon kiinnitin huomiota, oli henkilökunta. Ainoat hymyilevät kasvot olivat siivoojilla, puutarhureilla, hovimestareilla.  Maa on köyhä ja osalla henkilökunnasta oli tippejä miellyttävä antaa. Ravintolassa hymyjä ei irronnut.

15.jpg
Pitkäperjantai oli nimensä mukainen, sää muuttui yllättäen pilviseksi ja tuuliseksi. Kävin rannalla kastautumassa, join lasillisen kuohuvaa ja tutkin tarjolla olevat aktiviteetit. Resortista löytyi niin tenniskenttä kuin kuntosali että oma casinokin. Ranta itsessään oli upea hiekkatanta jonne oli sijoiteltu riippukeinuja, aurinkotuoleja ja lounge-ryhmiä joissa poissaolevasta auringosta olisi voinut nauttia. Tunsin kuitenkin olevani jumissa, jossain muussa kohteessa olisin voinut käydä tutkimassa lähintä kaupunkia, vierailla nähtävyyksissä tai museoissa. Olin resortin vanki.

Jotta perjantain fiilikset eivät toistuisi, tilasin itselleni lauantaille spasta 90 minuutin hieronnan. Kaikki spahoidot olivat maksullisia eivätkä kuuluneet all inclusiven piiriin. Onneksi lauantai kuitenkin alkoi aurinkoisena, suuntasin patiolle sitä palvomaan heti aamusta ja tilasin aamiaisen huonepalvelusta. Sään suosiessa nautin koko päivän ja sain vihdoin iloa irti kohteesta
30.jpg

28.jpg

27.jpg

24.jpg

22.jpg

39.jpg

31.jpg

42.jpg

44.jpg

Jotta perjantain fiilikset eivät toistuisi, tilasin itselleni lauantaille spasta 90 minuutin hieronnan. Kaikki spahoidot olivat maksullisia eivätkä kuuluneet all inclusiven piiriin. Onneksi lauantai kuitenkin alkoi aurinkoisena, suuntasin patiolle sitä palvomaan heti aamusta ja tilasin aamiaisen huonepalvelusta. Sään suosiessa nautin koko päivän ja sain vihdoin iloa irti kohteesta.

47.jpg

48.jpg54.jpg

45.jpg

Sunnuntaina olin jo valmis palaamaan kotiin. Uskon että jos olisin matkustanut seuralaisen tai isomman ryhmän kanssa, olisi matka varmasti ollut onnistuneempi. Yksin matkustavalle en välttämättä tällaista kohdetta suosittelisi. Tuli kuitenkin tämäntyyppinen kohde koettua ja olen taas hitusen viisaampi.

19.jpg

55.jpg

Töihin palattuani kolleegani kyselivät lomastani ja huomasin etten ollut ainoa joka ei välttämättä valitsisi samaa kohdetta toiste. Seuraava matkani on kuitenkin jo varattu ja tulee olemaan täysin erilainen.

Kuvat blogi kirjoittajan omia, kopiointi kielletty ilman lupaa.
 

Kulttuuri Matkat