Bataattitoasti

Olen julkaissut kuvan näistä herkullisista ja helpoista baataattitoasteista instagramin puolella jo jokunen viikko sitten. Nyt sain vihdoinkin aikaiseksi kirjoittaa näistä myös tänne blogin puolelle. Bataattitoastit ovat uusin ruokatrendi, jonka syövereihin minunkin oli pakko päästä tutustumaan. Ajatuksena on bataattisiivun käyttö leivän sijaan, kypsentämällä se nopeasti leivänpaahtimessa – kuinka nerokasta! 

image.jpeg

Bataattitoastien teko on erittäin helppoa: leikkaa bataatti ohuisiksi sivuiksi, noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paahda leivänpaahtimessa muutaman kerran niin, että ne ovat hieman pehmenneet. Ole varoinen, kun otat bataattisiivun pois leivänpaahtimesta, ne ovat erittäin kuumia usean paahtamiskerran jälkeen (#beentheredonethat)! Oma leivänpaahdin ei ole tehokkaimasta päästä, joten jouduin paahtamaan bataatit neljään otteeseen ennen kuin ne olivat edes jonkinverrran kypsyneet. Jos siis tiedät jo etukäteen, että paahtimesi tehot eivät tähän riitä, laita siivut mielummin uuniin paahtumaan :). 

image.jpeg

Laita kypsyneiden bataattisiivujen päälle avokadoa ja retiisiä tai hummusta ja paprikajauhetta – ja voila bataattitoast! Lisäksi tein vielä siivun pestolla ja rucolalla, joka oli myöskin erinomainen yhdistelmä, mutta se jäi valitettavasti kuvaamatta. Parasta näissä toasteissa on se, että päällisiä voi vaihdella oman maun ja mieltymyksien mukaan.

image.jpeg

Oletko sinä kokeillu tätä uusinta ruokatrendiä? :)

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.