Aamupala ulkona

Ihanaa tiistaita ja elokuun ensimmäistä päivää! 

Viime viikonloppuna teki valtavasti mieli lettuja, siksi päätimme poikaystäväni kanssa tuunata hieman terveellisemmät aamupalaletut. Letuista tuli niin hyviä, että yllätyimme itsekin kuinka hyvin ne onnistuivat. Letut olivat gluteenittomia ja täynnä proteiinia! Jos sinä haluat niitä kokeilla, alla ohje niiden tekemiseen. 

Resepti: P R O T E I I N I L E T U T  (n. 20 pientä lettua)

  • 2 banaania 
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 kananmunaa
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 mitallinen proteiinijauhetta (me käytimme maustettua heraproteiinijauhetta)
  • loraus mantelimaitoa
  • ripaus suolaa ja kanelia
  1. Sekoita kaikki raaka-aineet blenderissä, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekoittuneet. 
  2. Kuumenna pannu keskilämmölle. Kaada taikina pieniksi letuiksi. Paista letut, kunnes reunat hieman kuivuvat, käännä ja paista minuutin tai kaksi toiselta puolelta. 
  3. Tarjoile mansikoiden tai muiden marjojen sekä soijajogurtin kera. 

fullsizeoutput_a914.jpeg

Parasta kuitenkin aamupalassa oli se, että päätimme siirtää aamupalapöytämme ulos. Taloyhtiömme takapihalla on muutama puutarhatuoli ja pöytä, joita emme ole koskaan käyttäneet. Nautittuamme aamupalan siellä tajusimme, että meidän pitäisi syödä ulkosalla useammin. Se nimittäin oli täydellinen tapa aloittaa sunnuntaiaamu! 

fullsizeoutput_a91a.jpeg

Ensi kerralla haluaisin kokeilla vegaanisten lettujen tekoa. Sattuisiko sinulla olemaan herkullinen resepti niiden tekemiseen?

 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma diy