Nopea lehtikaalipasta
Vaikka pasta ei aina ole se terveellisin valinta, sitä tekee välillä tosi kovasti mieli. Omia mielitekoja kannatta kuunnella, sillä uskon, että keho osaa kertoa mitä se tarvitsee eniten… ja aina sillloin tällöin se voi juurinkin olla pastaa, heheh. Tälläisinä hetkinä turvaudun tähän lehtikaali-sitruunapastaan. Olen nopeasti valmistuvien ruokien ystävä, ja sen takia tykkään myös tästä pastasta, sillä tämä valmistuu käden käänteessä ja kaikkia aineksia löytyy melkeipä aina kotoota.
Pastan tekoon tarvitset (1 annos):
40 g pastaa
öljyä (paistamiseen)
nippu lehtikaalia
1 sitruunan mehu
ruokalusikallinen auringonkukansiemeniä
kourallinen kirsikkatomaatteja
suolaa ja pippuria
Keitä pasta pakkausohjeiden mukaan, muista suolata keitinvesi kunnolla. Kuumenna pannulla öljy ja laita pieniksi silpotut lehtikaalit kuulottumaan öljyn joukkoon – itse käytän oliiviöljyä. Sekoittele noin 5 minuuttia kunnes lehtikaalit ovat kypsyneet. Purista joukkoon puolikas sitruuna. Jos haluat voit tässä vaiheessa lisätä auringonkukansiemenet ja kirsikkatomaatit pannulle. Lisää lopuksi pasta joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
(Kuvat: Karoliina Olkkonen)
And you’re ready to munge in.
Helppo. Nopea. Maukas.