Aamupala ulkona

Ihanaa tiistaita ja elokuun ensimmäistä päivää! 

Viime viikonloppuna teki valtavasti mieli lettuja, siksi päätimme poikaystäväni kanssa tuunata hieman terveellisemmät aamupalaletut. Letuista tuli niin hyviä, että yllätyimme itsekin kuinka hyvin ne onnistuivat. Letut olivat gluteenittomia ja täynnä proteiinia! Jos sinä haluat niitä kokeilla, alla ohje niiden tekemiseen. 

Resepti: P R O T E I I N I L E T U T  (n. 20 pientä lettua)

  • 2 banaania 
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 kananmunaa
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 mitallinen proteiinijauhetta (me käytimme maustettua heraproteiinijauhetta)
  • loraus mantelimaitoa
  • ripaus suolaa ja kanelia
  1. Sekoita kaikki raaka-aineet blenderissä, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekoittuneet. 
  2. Kuumenna pannu keskilämmölle. Kaada taikina pieniksi letuiksi. Paista letut, kunnes reunat hieman kuivuvat, käännä ja paista minuutin tai kaksi toiselta puolelta. 
  3. Tarjoile mansikoiden tai muiden marjojen sekä soijajogurtin kera. 

fullsizeoutput_a914.jpeg

Parasta kuitenkin aamupalassa oli se, että päätimme siirtää aamupalapöytämme ulos. Taloyhtiömme takapihalla on muutama puutarhatuoli ja pöytä, joita emme ole koskaan käyttäneet. Nautittuamme aamupalan siellä tajusimme, että meidän pitäisi syödä ulkosalla useammin. Se nimittäin oli täydellinen tapa aloittaa sunnuntaiaamu! 

fullsizeoutput_a91a.jpeg

Ensi kerralla haluaisin kokeilla vegaanisten lettujen tekoa. Sattuisiko sinulla olemaan herkullinen resepti niiden tekemiseen?

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys DIY

Bataattitoasti

Olen julkaissut kuvan näistä herkullisista ja helpoista baataattitoasteista instagramin puolella jo jokunen viikko sitten. Nyt sain vihdoinkin aikaiseksi kirjoittaa näistä myös tänne blogin puolelle. Bataattitoastit ovat uusin ruokatrendi, jonka syövereihin minunkin oli pakko päästä tutustumaan. Ajatuksena on bataattisiivun käyttö leivän sijaan, kypsentämällä se nopeasti leivänpaahtimessa – kuinka nerokasta! 

image.jpeg

Bataattitoastien teko on erittäin helppoa: leikkaa bataatti ohuisiksi sivuiksi, noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paahda leivänpaahtimessa muutaman kerran niin, että ne ovat hieman pehmenneet. Ole varoinen, kun otat bataattisiivun pois leivänpaahtimesta, ne ovat erittäin kuumia usean paahtamiskerran jälkeen (#beentheredonethat)! Oma leivänpaahdin ei ole tehokkaimasta päästä, joten jouduin paahtamaan bataatit neljään otteeseen ennen kuin ne olivat edes jonkinverrran kypsyneet. Jos siis tiedät jo etukäteen, että paahtimesi tehot eivät tähän riitä, laita siivut mielummin uuniin paahtumaan :). 

image.jpeg

Laita kypsyneiden bataattisiivujen päälle avokadoa ja retiisiä tai hummusta ja paprikajauhetta – ja voila bataattitoast! Lisäksi tein vielä siivun pestolla ja rucolalla, joka oli myöskin erinomainen yhdistelmä, mutta se jäi valitettavasti kuvaamatta. Parasta näissä toasteissa on se, että päällisiä voi vaihdella oman maun ja mieltymyksien mukaan.

image.jpeg

Oletko sinä kokeillu tätä uusinta ruokatrendiä? 🙂

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli