Nopea lehtikaalipasta

Vaikka pasta ei aina ole se terveellisin valinta, sitä tekee välillä tosi kovasti mieli. Omia mielitekoja kannatta kuunnella, sillä uskon, että keho osaa kertoa mitä se tarvitsee eniten… ja aina sillloin tällöin se voi juurinkin olla pastaa, heheh. Tälläisinä hetkinä turvaudun tähän lehtikaali-sitruunapastaan. Olen nopeasti valmistuvien ruokien ystävä, ja sen takia tykkään myös tästä pastasta, sillä tämä valmistuu käden käänteessä ja kaikkia aineksia löytyy melkeipä aina kotoota. 

image.jpeg

Pastan tekoon tarvitset (1 annos):

40 g pastaa

öljyä (paistamiseen)

nippu lehtikaalia

1 sitruunan mehu

ruokalusikallinen auringonkukansiemeniä

kourallinen kirsikkatomaatteja

suolaa ja pippuria

Keitä pasta pakkausohjeiden mukaan, muista suolata keitinvesi kunnolla. Kuumenna pannulla öljy ja laita pieniksi silpotut lehtikaalit kuulottumaan öljyn joukkoon – itse käytän oliiviöljyä. Sekoittele noin 5 minuuttia kunnes lehtikaalit ovat kypsyneet. Purista joukkoon puolikas sitruuna. Jos haluat voit tässä vaiheessa lisätä auringonkukansiemenet ja kirsikkatomaatit pannulle. Lisää lopuksi pasta joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

lehtikaalipasta6.jpg

lehtikaalipasta4.jpg

(Kuvat: Karoliina Olkkonen)

And you’re ready to munge in.

Helppo. Nopea. Maukas.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta

Healthy inside out

Hei ja tervetuloa blogini pariin.

Olen kuullut, että ensimmäinen postaus on se vaikein. Kohdallani vaikeus liittyy ennen kaikkea epävarmuuteen omista kirjoitustaidoista. Olen luonteeltani sen verran perfektionisti, että olen jo useampaan otteeseen poistanut kaiken kirjoittamani ja aloittanut koko homman alusta. En ole koskaan ollut kummoinen kirjoittaja, mutta siitäkin huolimatta olen haaveillut oman blogin pitämisestä jo pitkään. Kiitos Ainolle, jonka utelu antoi minulle sen viimeisen pienen tönäisyn, jonka tarvistin tämän postauksen julkaisemiseen :). 

Hyvinvointimatkani alkoi noin viisi vuotta sitten, kun tutun innoittamana kokeilin kuukauden lihatonta ruokavaliota. Kokeilusta jäi energinen ja kevyt olo, jonka takia olen jatkanut kasvispainotteisella ruokavaliolla aina tähän päivään. Matkani kohti terveellisiä elämäntapoja on kaikesta huolimatta ollut hieman kivinen, sillä olen sortunut syömään sekä liian vähän että liian ravintoköyhää ruokaa. Tästä syystä olen useampaan kertaan joutunut tarkastelemaan omia ruokailutottumuksiani sekä pohtimaan mihin ruokavalioideologioihin uskon. Nykyään kiinnitän erityisesti huomiota ruuan laatuun ja määrään. 

Vuosi vuodelta olen tullut entistä tietoisemmaksi siitä kuinka tärkeää itsestään huolehtiminen on ja oivaltanut että hyvinvointi on paljon muutakin kuin terveellisesti syöminen. Hyvinvointi tarkoittaa minulle ennen kaikkea tyytyväisyyttä tämänhetkiseen ja itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on. Hyvinvoinnista on huolehdittava monipuolisesti, sillä hyvinvointi on sekä fyysistä että henkistä. Nämä osa-alueet ovat toisistaan erottamattomia: fyysinen hyvinvointi vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin ja henkinen fyysiseen. Fyysinen hyvinvointi koostuu monipuolisesti ravinnosta ja säännöllisestä liikunnasta, kun taas henkisen hyvinvoinnin tekijöitä ovat hyvä itseluottamus ja terveellinen minäkuva. Tavoitteeni on kokonaisvaltainen hyvinvointi ja täällä blogin puolella tulen käsittelemään aihetta monesta eri näkökulmasta. 

Päällimäisenä ajatuksena tätä blogia perustaessa oli halu luoda itselleni paikka, jonne voin kirjata ylös ideoita omaan ruokavalioon, vinkkejä ja kokeiluja kauneudenhoidosta sekä omia ajatuksia hyvinvoinnista. Samalla toivon, että joku muu löytää tiensä tänne ja innostuu ruoanlaitosta ja itsestään huolehtimisesta samalla tavalla kuin minäkin olen niistä innostunut.

Niki 2 small.jpeg

(Kuva: Karoliina Olkkonen)

Ensi kertaan! 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Mieli