Oh madre mio!

Syksyinen sää vaatii syksyistä ruokaa.

ruoka_001.jpg

Tämä jumalainen linssipata on mukailtu elokuun Gloria-lehdessä olevasta Tiia Vanhatapion ohjeesta. Mikä herkku!

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

2 tl jauhettua korianteria

1/2 tl jauhettua kanelia

2,5 dl kuivattuja punaisia linssejä

1 iso tölkki tomaattimurskaa

1 tlk säilöttyjä tomaatteja

n. 5 dl kuumaa luomukasvislientä

Iso luomubataatti

1 tlk säilöttyjä kidneypapuja

1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa

Silputtua tuoretta korianteria

Kypsä avokado

Kuullota valkosipulit öljyssä. Lisää huuhdellut linssit, kuuma kasvisliemi, tomaattimurska ja säilötyt tomaatit sekä mausteet (lukuun ottamatta tuoretta korianteria). Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla parikymmentä minuuttia.

Kuori ja kuutioi bataatti ja valuta pavut. Lisää molemmat pataan. Nosta hieman lämpöä ja anna kypsyä kannen alla toiset 20-30 minuuttia tai kunnes vihannekset ja linssit ovat pehmenneet. Hämmentele välillä. Sekoita lopuksi joukkoon tuore korianteri.

Tarjoile täydellisen kypsän avokadon ja korianterisilpun kanssa. Lähileipomon uunituore, rapeakuorinen leipä kruunaa aterian.

ruoka_004.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.