Oh madre mio!
Syksyinen sää vaatii syksyistä ruokaa.
Tämä jumalainen linssipata on mukailtu elokuun Gloria-lehdessä olevasta Tiia Vanhatapion ohjeesta. Mikä herkku!
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl jauhettua kanelia
2,5 dl kuivattuja punaisia linssejä
1 iso tölkki tomaattimurskaa
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
n. 5 dl kuumaa luomukasvislientä
Iso luomubataatti
1 tlk säilöttyjä kidneypapuja
1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa
Silputtua tuoretta korianteria
Kypsä avokado
Kuullota valkosipulit öljyssä. Lisää huuhdellut linssit, kuuma kasvisliemi, tomaattimurska ja säilötyt tomaatit sekä mausteet (lukuun ottamatta tuoretta korianteria). Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla parikymmentä minuuttia.
Kuori ja kuutioi bataatti ja valuta pavut. Lisää molemmat pataan. Nosta hieman lämpöä ja anna kypsyä kannen alla toiset 20-30 minuuttia tai kunnes vihannekset ja linssit ovat pehmenneet. Hämmentele välillä. Sekoita lopuksi joukkoon tuore korianteri.
Tarjoile täydellisen kypsän avokadon ja korianterisilpun kanssa. Lähileipomon uunituore, rapeakuorinen leipä kruunaa aterian.