Ihanaakin ihanampi Pavlova
Tästä ei enää kesäleivonnainen parane! Tämä mansikoilla ja pensasmustikoilla vuorattu Pavlova on vaan kaikkinensa t ä y d e l l i n e n makuelämys. Ja vieläpä niin kovin helppo tehdä.
Marenki:
4 munan valkuaista
2,5dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
1tl valkoviinietikkaa
2tl maissitärkkelystä
Päälle:
4dl kuohukermaa vatkattuna ja koristeeksi tuoreita hedelmiä tai marjoja
Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Tämän jälkeen lisää sokeri pienissä erissä munavaahtoon koko ajan vatkaten. Kun muna-sokerivaahto on kiiltävää, lisää joukkoon vaniliinisokeri, maissitärkkelys sekä valkoviinietikka. Vatkaa vielä kevyesti. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja muotoile vaahdosta pyöreän mallinen (halkaisija n.25cm). Paista uunissa n.1,5h 100 asteessa. Anna marenkilevyn jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen, ja levitä vatkattu kermavaahto marenkilevyn päälle. Lopuksi koristele vielä tuoreilla hedelmillä tai marjoilla ja näin Pavlova on valmis tarjoiltavaksi!