Parasta paksuna olemisessa: raskaushieronta

Vihdoin löysin jotain euforista tästä toisestakin raskauskierroksesta. Kävin testaamassa tunnin raskaushieronnan Organic spirit -hoitolassa Helsingin Lauttasaaressa. Sain suosituksen paikasta jokunen kuukausi sitten ja diilasin välittömästi itseni lavetille pötköttämään. En ollut hoksannutkaan aiemmin, että tällainen mahdollisuus edes olisi olemassa. Raskaushieronta! Täydellistä!

Kenellekään ei liene käynyt epäselväksi, että mulla on ollut tässä riesana monenlaista pientä vaivaa. Hieronnalta toivoin erityisesti apua persjumiin. Iskias-tyyppistä kipua helpotettiin rentouttamalla lihaksia ja aijjai, makoisia paikkoja tuolta pakaroiden sivuilta löytyikin. Muutenkin hoidossa keskityttiin alaraajoihin ja alaselkään, joissa mulla on ollut yläkroppaa enemmän tuskia ja turvotusta. Sain myös simppeleitä hoito-ohjeita kotiin vietäväksi (niistä oma postaus tuloillaan).

Kuvakaappaus: Organic spirit

Oli ihanaa tuntea olevansa asiantuntevissa käsissä. Minua hieroi hoitolan omistaja Terhi Elo, joka on jo vuosikausien ajan keskittynyt hoitamaan äitejä ja vauvoja ja kouluttaa myös muita alan ammattilaisia näihin hommiin. Normihierojalla käydessä tulee fiilis, että pitää selittää olevansa raskaana ja infota vaivoistaan erityisellä pieteetillä. Nyt puhuimme samaa kieltä, ja Terhi ymmärsi heti, mitä hoidolta kaipasin. Asiantuntevan tekijän lisäksi myös hoitopöytä oli paksuille räätälöity - strategisesti sijoitetut body cushion -tyynyt tukivat kylkiasennon niin mukavaksi, että pystyin nautiskelemaan hoidosta ilman normaaleja makuuasennon tuottamia tuskaisia oloja. Noita tyynyjä ei myydä yksityiskäyttöön, tai olisivat ilmeisesti hiukan tyyriit, mutta suosittelen kotikäyttöön nukkumiskaveriksi isoa imetystyynyä. Kylkiasento, tyyny viereen ja ylempi koipi siihen päälle. 

Organic spirit on siis hoitola, jossa keskitytään äitien ja vauvojen hyvinvoinnin lisäämiseen eri keinoin. Hierontojen ja muiden hoitojen lisäksi valikoimassa on muun muassa joogaa, pilatesta, synnytysvalmennusta ja mikä parasta, myös palautumisharjoittelukursseja synnyttäneille. Niin paljon kuin suomalaista neuvolaa arvostankin, on tuo äitien synnytyksen jälkeinen palautuminen jätetty varsin pienelle huomiolle. Esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa äidit saavat jopa kymmenen kerran fysioterapeuttikäynnit automaattisesti. Mutu-tuntumalla sanoisin, että täällä meillä osa äideistä jättää palautumishommat sikseen ja antaa luonnon hoitaa homman jos on hoitaakseen, ja osa taas lähtee reuhtomaan lenkkipoluille ihan liian nopeasti synnytyksen jälkeen ja tekee pahimmassa tapauksessa pysyvää hallaa lantionpohjalihaksistolleen. Miten mahtavaa olisikaan, että kaikki saisivat yksilöllistä opastusta, yksi ohjeistus kun ei kuitenkaan päde kaikille. Paitsi se ohje, että pitää olla itselleen armollinen, kun kroppa palautuu joka tapauksessa täysin vasta sitten, kun mahdollinen imetys loppuu. Siihen saakka hormoneilla on ylivaltaa.

Lopuksi suositus: menkää raskaushierontaan, jos teillä on siihen mahdollisuus. Se on ihanaa. 

Klikkaa: Organic spirit -hoitolan nettisivut. Sain hieronnan blogin kautta. Kiitos siitä vielä kerran!

 

Kommentit

Juliaihminen
Juliaihminen

Hei mahtavaa, mä sain valmistujaislahjaksi juurikin tuonne lahjakortin, ja venailen tässä, että tämä mun pikku flunssa loppuisi, jotta voisin varaa ajan tuonne.

Tosi kiva kuulla, että tuo on oikeasti kiva mesta!

Nina Enroth

Joo oli tosi kiva, sinne vaan! Ehdottoman yes.

Riiameikkipää (Ei varmistettu)

Maailman paras Terhi ja ihanin paikka! Ensimmäisen raskauden aikaan ja jälkeen kävin säännöllisesti, nyt on unohtunut. Kiitos muistutuksesta. Varaan heti ajan.

Nina Enroth

Hyvä kun onnistuin muistuttamaan. Ja hei tätäkin kautta onnea odotukseen! <3

Riiameikkipää (Ei varmistettu)

Kiitos! Jännää!

Villa Saga

Ihana paikka, kävin itsekin ennen vauvan syntymää rentoutumassa.

Nina Enroth

Kyllä! Lisää tällaisia mestoja kaikkien saataville!

Kommentoi