Verkkarimenu eli viikon ruokapäiväkirja
Hei vaan! Pitää ihan tervehtiä, kun tuntuu, että edellisestä kirjoituksesta on about vuosi. Oikeasti neljä päivää. Pläjäytänkin teille tauon kunniaksi kunnon potin pureskeltavaksi, nimittäin mun viime viikon ruokapäiväkirjan. Sensuroimattoman.
Hokun Crispy salmon & tofu -salaatti, yksi lounaslemppareista
Joka arkiaamu herään noin klo 6, juon vettä (sitruunalla / limellä tai ilman), syön Elivo-monivitamiinitabletin ja Carlson Solad D Gems -D-vitamiinin. Sitten käytän koiran noin 10 minuutin kävelyllä. Juon 1-2 litraa vettä päivien mittaan. Ruokapäiväkirjaan ei ole joka päivälle merkattu näitä toistuvia tapahtumia.
Maanantai 4.3.
6.20: Avokado, sitruunavettä 0,6 dl, pikakahvia maidolla
7.30-8.30: Natural bootcamp -treeni, 1 h
8.40: Banaani
10.00: Ruispalan puolikas, Oivariini, kalkkunaleike, kurkku, salaatti ja paprika + 1dl pakastemarjat + 1dl maitorahka
12.00: Puoli lautasellista salaattia, marinoituja porkkanoita 1,5dl, 1 dl hummus, hapankaali, jalapeno, 4 falafelia
17.30: Omena
18.15: Smoothie (1/2 omena, 1,5 dl pakastemansikka, kurkkua 3 cm)
20.00: Spagetti bolognese, reilu annos
Note: Käyn joka päivä ravintolalounaalla työkavereiden kanssa. Se pätkäisee päivän kivasti ja no, ruoka on hyvää.
Tiistai 5.3.
7.00: 1/4 avokado, 1 dl Kesoa, 1 pala ruisleipää, kahvikuppi, kurkkua
9.15: Kahvikupillinen
12.00: Salaattia, 100 g kanaa, siemeniä, juureksia, vettä, hedelmiä
15.00: Jätskiä: 1/2 Classic, 1/2 Kismet -puikko ja 1/2 Pingviini-pikari + Turkinpippuripuikko
18.00: Omena
19.30: Kotitekoinen kiinalainen possupata, basmatiriisiä. Reilu lautasellinen
Note: Töihin ilmestyi kauhea satsi kevään uutuusjätskejä. Pakko tyypata!
Keskiviikko 6.3.
6.30: Ruisleipäpala, 1 dl Kesoa, kurkkua, pikakahvikuppi maidolla, vettä
Natural bootcamp -treenit, 1/2 h
10.30: Omena
12.15: Salaattia, riisipaperirullia katkaravuilla
15.00: lso lakusydäntuutti
17.45: 1,5 dl mangosteenmehua, 20 g leväsipsejä
19.00: Thaimaalainen papaijasalaatti eli som tam thai, 2 dl kookosmehua, 4 palaa tummaa suklaata
21.00: Thaimaalainen jälkiruokapötkö
Note: Thaimaalainen som tam thai -salaatti on maailman parhaita ruokia! Tehtiin sitä eka kertaa itse. Haettiin vihreä papaija ja muita eksoottisia tykötarpeita Hakaniemen etnisistä puodeista. Voin jakaa reseptin, jos kiinnostaa?
Torstai 7.3.
6.30: Avokado, pikakahvi maidolla, limevettä
7.15-8.00 Uinti & vesijuoksu & vatsat
8.30: Omena
9.30: Vuokaleipäpala, oivariinia, kalkkunaleike, kurkkua, kahvi maidolla
12.00: Salaattia, raejuustoa 50 g, possutortilla, guacamolea
15.00: Kaksi mukia valkoista teetä
17.45: Banaani
18.30: Kiinalaista possupataa, riisiä
20.30: Som tam -salaattikipollinen
Note: Avokado on siis loistava treeniaamun aamupala. Ja maistuu hyvälle suolan ja pippurin kanssa.
Perjantai 8.3.
6.15: Puolikas avokado, 350 ml smoothieta (pakastemansikka, ananassäilyke, kurkku, tammenlehväsalaatti, limemehulira, hunaja), pikakahvi maidolla, limevettä
Pyöräily 25 min
Natural bootcamp -treeni 7.30-8.30
8.30: Banaani
Pyöräily 20 min
9.30: Näkkileipä Oivariinilla ja kinkulla, kurkkua
11.00: Valkoista teetä
12.00: Crispy salmon & tofu -salaatti
13.15: Cupcake, pala maitosuklaata
Pyöräily 40 min
18.15: Smoothien toinen puolikas
19.45: Tacosalaatti (salaattipohja, jauhelihaa, salsakastiketta, kermaviilinokare, jokunen nacholastu)
21.45: Jätskikipollinen
Note: Naistenpäivä, kuppikakut ja suklaat toimiston herrasmiesten tarjoamina.
Lauantai 9.3.
10.00: Avokado, ruisleipäpala, kurkkua, kahvikuppi, vettä, kinkkuviipale
12.45: Ruisleipäviipale, sekaleipäpala, kinkkuviipale, juustoa, sulatejuustoa, kurkkua, tomaattia, omenapiirakkaa, vaniljakastiketta, kahvia, 2 mandariinia, vissyvettä
Messukävelyä reilu pari tuntia
19.15: Suolapähkinöitä kourallinen, edamameja, salaattia, kinkkuleipiä 2, jätskikippo, punaviinilasi, sitruunavettä, 2 palaa tummaa suklaata
Note: Anopintekeleen synttäribrunssi, illalla tytöt kylässä. Ja tuo yhtäkkinen kinkku! Se on lahjaksi saatua joulukinkkua, mies paistoi. Don’t ask.
Sunnuntai 10.3.
10.00: Kahvikuppi, ruisleipä, keitetty kananmuna, smoothie (ananasmurskaa, banaania, pakastemangokuutioita, kurkkua, tammenlehväsalaattia), sitruunavettä
14.30: Turkkilaista jugurttia (3,5 % rasvaa), pähkinöitä ja hunajaa, 3 palaa tummaa suklaata, 1/2 banaani
Pyöräily messuille ja takaisin, noin 20 min yhteensä + pari tuntia messulorvintaa
15.30: Sultsina
17.00: Kinkkua 3 kunnon siivua, 200 g lanttulaatikkoa
19.00: Kaksi lakupalaa
21.30: Kaurapuuroa & 80 g Kesoa
Note: Sultsina on joku itäsuomalainen perinneherkku, vähän karjalanpiirakkamainen, mutta rulla. Messuilla söin. Hyvää oli.
Näiden lisäksi syön satunnaisesti magnesiumia ja ZeoForce detoxify -kapseleita sekä omegakolmosia.
Treenipäivinä jaan aamupalan eri osiin, ei ole kiva syödä liikaa ennen treeniä. Ylöshän se nousisi. Muuten ruokavalio ei paljon arkipäivisin treeni- tai treenittöminä päivinä poikkea toisistaan. Viikonloput nyt muutenkin ovat hasardimpaa aikaa.
Pyrin siis syömään suhteellisen säännöllisesti ja terveellisesti. Arkilounaat ulkona, kotona lähestulkoon aina itse kokattua kunnon ruokaa.
Olin suunnitellut tekeväni jonkun yhteenvedon ja parannusehdotukset itselleni tähän postaukseen, mutta mutta, kiirettä on pitänyt. Kuvittelisin, että syön vähän liian vähän protskuja ja tuo lounaan ja illallisen välinen tauko on turhan pitkä. Hakkasin nopeasti maanantain ruoat Kalorilaskurin ilmaisversioon ja se näytti vain noin 1500 kcal lukemaa, aika vähäistä siis, mutta luulen moganneeni jossain. Kai mä enemmän syön? Muuten kai kaikki suht okei.
Vai mitä sanotte? Onko verkkarimenussa parannettavaa? Oletko itse pitänyt ruokapäiväkirjaa ja mitä kokemuksia siitä?
Ja jos näihin mun ruokailuihin tai treenailuihin liittyen tulee jotain kysyttävää mieleen, niin tuohon alle vaan kommenttia.
Ruoka-aiheista postausta toivoivat muuten Henriikka, Tuffi, Solina ja Saara B – eli tässä teille sitä itseänsä sitten oli :)