Sushin himo
Eikös se niin mene, että juuri sitä, mitä ei saa syödä, tekee hirveästi mieli? Minun on tehnyt näiden viiden ensimmäisen raskauskuukauden aikana välillä hulluna mieli sushia, maksalaatikkoa ja Chi-juomaa. Mitään niistä ei suositella raskaana ollessa ja noiden kohdalla olen noudattanut suosituksia.
Aina kun iskee himo johonkin noihin kolmeen yllä mainittuun ruokaan/juomaan, fiilistelen sillä, että sitten synnytyksen jälkeen saan herkutella sushilla ja maksalaatikolla 🙂 Chitä taas aion ottaa jo synnärille mukaan ja skoolata tuolla elävän ravinnon samppanjalla sitten kun vauva on tupsahtanut maailmaan 🙂
Onhan niitä paljon muitakin ruokia, joita ei suositella raskausaikana, mutta niihin en ole niin fiksoitunut. Enkä myöskään ihan kaikkia ruokavaliosuosituksia ole noudattanut pilkun tarkasti. Olen sitä mieltä, että niidenkin kohdalla jotkut ovat sellaisia, että oma järjenkäyttö on sallittua.
Nyt, kun se jatkuva nälkä on taittunut ja hampurilaishimo hävinnyt taivaan tuuliin ja olotila on ns. normaali, himoitsen kunnon kotiruokaa. Erityisesti pastaruokia, joita aiemmin söin todella harvoin. Niitä (ja muitakin helppoja perinteisiä kotiruokia) olen nyt sitten syönytkin. Ja kokannut itse! Nautin taas ruoanlaitosta, kun ei ihan jatkuvasti tarvitse enää olla kokkaamassa. Ja olen siitä ehkä vähän myös fiiliksissä, samoin leipomisesta. Olen leiponut esimerkiksi hunajalla makeutettuja ei-makeita muffinsseja jo useamman erän ja valmistanut ensimmäisen kerran elämässäni omenahilloa ja itse kerätyistä sienistä (eivät tosin olleeet omin käsin kerättyjä vaan ystäväpariskunnalta saatuja) valmistettua suppiskeittoa 🙂
Makea uppoaa edelleen tosi huonosti, mutta pidän sitä vain ja ainoastaan hyvänä juttuna. Mutta jännä sinänsä, että ennen raskautta olin ihan koukussa raakasuklaaseen. Sitä piti saada joka päivä ja tein sitä usein myös itse. Toinen, mistä pidin paljon oli tumma (maidoton) suklaa. Nyt kumpikaan ei maistu. Tumma suklaa on alkanut tosin mennä viime viikkoina kuorrutuksen muodossa – itse asiassa olen tainnut vähän koukahtaa kuivattuihin marjoihin ja pähkinöihin, joissa on tummasuklaakuorrutus.
Mielenkiintoista nähdä, alkaako entiset herkkuni (raakasuklaa lähinnä) taas maistua synnytyksen jälkeen.